IPB
Informacje na temat kosztów utrzymania serwisu oraz aktualnych dotacji
Nazwa Koszta Dotacje Pozostało Termin
Domena (rok) 120 120 0 31.12.2011
Serwer www (rok) 427 80 367 20.04.2012
Lista użytkowników, którzy wsparli nasz serwis

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj

Reply to this topicStart new topic
> Book of Eli / Księga ocalenia, Akcja | Dramat |
Ocena 2 V
Diamond
post czw, 03 cze 2010 - 11:08
Post #1

Taki sobie nikt
Ikona grupy

Grupa: Administrator
Rozpoczętych tematow: 458
Nr użytkownika: 1

CYTAT
Rok 2044. Postapokaliptyczny krajobraz zniszczonej Ameryki przemierza Eli (Denzel Washington) – samotnik i wolny strzelec. Mężczyzna jest w posiadaniu tajemniczej księgi, w której znajduje się „klucz” i wiedza niezbędna do ocalenia ludzkości. Podczas podróży bohater trafia do małego miasteczka zarządzanego przez burmistrza – tyrana Carnegie (Gary Oldman). Despota, chcąc przejąć totalną władzę nad ludźmi za wszelką cenę próbuje wejść w posiadanie Księgi. Na drodze Eliego staje również niezwykle seksowna dziewczyna o imieniu Solara (Mila Kunis). Rozpoczyna się dramatyczna walka o ocalenie ludzkości.

za: fdb.pl

Z całego filmu jedyną pozytywną rzeczą było uświadomienie mnie na końcu czego brakuje głównemu bohaterowi. Cała reszta była jak leżąca obok nasączona szmatka z eterem - nie powodując nagłego "odejścia" ale lekko przymulając. Wszystkie ścieżki wrażeń jakie odnosiłem zbiegały się ku Mad Max-owi, którego nie do końca trawię wink.gif Mimo, że ukazanie zniszczonej ludzkości nie było najważniejszym zadaniem i nie to było głównym wątkiem przewodnim odruchowo z łezką wspominałem "Jestem legendą", "28 dni później", które w promocji z filmem ciarki miały gratis.

Minęły 72h a ja nie wiele już pamiętam z filmu. I to niech będzie najlepszym komentarzem.

Ja oceniam na 3/10 a Ty?
Go to the top of the page

+Quote Post
Krzych_1969
post czw, 03 cze 2010 - 15:17
Post #2

Już coś wiem

Grupa: Przyjaciel serwisu
Rozpoczętych tematow: 53
Nr użytkownika: 382

Podtrzymuję tę ocenę. Film wpisuje się w nieudaną serię nowoczesnych produkcji traktujących o katastrofie i zagładzie ludzkości, a będących w istocie katastrofami dla tych, którzy wyłożyli na te projekty swoją kasę. MadMax'a akurat lubię, ale to "coś" na szczęście nawet nie próbuje mu dorównać. Szkoda tylko Denzel'a - niezły aktor, a taki kiepski film.

+Quote Post
Google Bot

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 16:13

Zabronione jest bez zgody właściciela wyrażonej na piśmie; kopiowanie, powielanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych lub innych treści Serwisu.