|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
nie, 25 sty 2009 - 22:25
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 246 Rozpoczętych tematow: 73 Dołączył: pią, 02 gru 05 Skąd: TDT Nr użytkownika: 554 |
CYTAT Jerry Shaw (Shia LaBeouf) pracuje w punkcie ksero i dorabia sobie grając z kumplami w pokera na pieniądze. Od dłuższego czasu nie ma kontaktu z rodziną, dla której zawsze był gorszy od swojego brata bliźniaka - Ethana (Shia LaBeouf). Rachel Holloman (Michelle Monaghan) samotnie wychowuje synka - Sama. Jej mąż a ojciec chłopca nigdy nie kwapił się z pomocą i nie potrafi nawet zapamiętać daty urodzin swego syna. Nagle Jerry dowiaduje się o śmierci swego brata, którego tyle czasu nie widział. Potem wybierając pieniądze z bankomatu odkrywa, że znikąd na jego koncie jest 750.000 dolarów, a do jego mieszkania przychodzą paczki, których nie zamawiał - zawierające trucizny i broń. Shaw odbiera telefon od tajemniczej kobiety, która każe mu uciekać z mieszkania, ponieważ za 10 sekund wpadnie tam policja. Zszokowany Jerry zostaje aresztowany. Tymczasem ta sama kobieta dzwoni do Rachel grożąc, że jeśli pani Holloman nie wypełni rozkazów, jej syn, który jest w drodze na koncert do Waszyngtonu (gra na trąbce), zginie. Dwoje obcych sobie ludzi zostaje uwikłanych w zamach terrorystyczny i uznanych za wrogów publicznych numer jeden. Tymczasem muszą wykonywać polecenia tajemniczej kobiety, która zdaje się widzieć ich wszędzie i mieć nad nimi nieograniczoną władzę. Źródło: Filmweb.pl Potrzebowałem filmu z akcją i taki dostałem. Prawie ciągle coś się dzieje. Film przypomina mi nieco Matrixa poplątanego z Terminatorem osadzonych w realiach współczesnych. Z jednej strony dosyć prosty, z drugiej...nie do końca. Z innej strony dosyć bajkowy, chociaż...samemu trzeba zobaczyć Moja ocena: 7,5/10 |
|
|
|
nie, 18 paź 2009 - 17:41
|
|
|
Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,405 Rozpoczętych tematow: 458 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
Tak jak Zupa napisał. Wciąż coś na ekranie się działo bez zbędnych przestojów a, że film z gatunku jak to celnie ujął Matrixowych to już inny rozdział. Jeżeli nastawienie jest typowo rozrywkowe bez główkowania śmiało można w ciemno brać.
|
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |