|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
sob, 17 paź 2009 - 08:42
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 393 Rozpoczętych tematow: 53 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
CYTAT("filmweb.pl") Akcja filmu rozpoczyna się w okupowanej Francji podczas egzekucji rodziny Shosanny Dreyfus, której dziewczyna jest świadkiem. Egzekucji dokonuje nazistowski pułkownik Hans Landa. Shosannie udaje się uciec i wyjechać do Paryża, gdzie, jako właścicielka kina, przyjmuje nową tożsamość. W innym miejscu w Europie, porucznik Aldo Raine organizuje grupę żydowskich żołnierzy, którzy mają dokonywać aktów zemsty. Do oddziału Raine'a dołącza niemiecka aktorka i agentka Bridget Von Hammersmark, której misją jest pozbawienie władzy przywódców Trzeciej Rzeszy. Losy tych ludzi zbiegają się pod kinowym afiszem, gdzie Shosanna przygotowuje własny plan zemsty... Pora nieco omówić najnowsze dziecko mojego ulubionego Quentin'a ... Przede wszystkim w dość nietypowy sposób odświeżył gatunek filmu wojennego. Nie opowiedział historii o heroizmie armii radzieckiej, ani o zasługach amerykanów odnajdujących enigmę na łodzi podwodnej, czy szturmujących bohatersko jedyny most na Renie. Wymyślił historię, na którą mógł wpaść chyba tylko jego pokręcony umysł. Podkreślam świetną rolę Brad'a Pitt'a - takiego kretyna zagrał ostatnio w "Tajne Przez Poufne" braci Coen i widzę, że się w takich rolach sprawdza Oceniam na 8,5/10 - pół punktu odjąłem za momenty nudy. |
|
|
|
sob, 27 mar 2010 - 18:48
|
|
|
Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,405 Rozpoczętych tematow: 458 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
Chociaż czasami pokręcony i wydawało by się z nalotem pozbawionym sensu chciało by się by trwał, trwał i trwał. Hans Landa po prostu genialny. Jako całość film pyszny i tak odmienny od "papki" serwowanej nam na co dzień.
Śmiało brać w ciemno aczkolwiek znajdą się zapewne malkontenci... |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |