|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
pon, 25 sty 2010 - 02:40
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Rozpoczętych tematow: 11 Dołączył: czw, 19 sty 06 Skąd: Olsztyn Nr użytkownika: 2,189 |
Wszyscy pytają jak zwalczać przeplot a ja mam odwrotny problem.
Z pliku 50fps progresywnego chcę zrobić 25 z przeplotem, żeby w telewizorze wyglądało płynnie. Pisze w dziale AviSynth bo do podobnych modyfikacji zawsze go uzywałem ale jak się da to zrobić inaczej to też się nie obrażę. Swoją drogą to w dzisiejszych czasach w standardzie HD mogłoby juz przeplotu nie być. Rozumiem że 50 lat temu nie było innego wyjścia ale teraz jest tylko po to, żeby powodować migotanie, komplikować obróbkę, montaż, zmianę rozdzielczości i kompresję. |
|
|
|
pon, 25 sty 2010 - 02:54
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,071 Rozpoczętych tematow: 71 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: z Kondominium Nr użytkownika: 383 |
Aby uzyskać TFF:
KOD AssumeTFF() AssumeFrameBased() SeparateFields() SelectEvery(4,0,3) Weave() AssumeTFF() Aby uzyskać BFF: KOD AssumeTFF()
AssumeFrameBased() SeparateFields() SelectEvery(4,1,2) Weave() AssumeBFF() -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |