|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
czw, 24 gru 2009 - 23:28
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,071 Rozpoczętych tematow: 71 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: z Kondominium Nr użytkownika: 383 |
Nie mogłem znaleźć binarek TwoLAME 0.3.12 (jedynie 0.3.10) dla Windows, więc skompilowałem z kodu źródłowego. Pomyślałem, że się nimi podzielę
Można ściągnąć stąd. Zalecana metoda instalacji to użycie instalatora EXE (stworzonego przy pomocy InnoSetup) - umożliwia on automatyczne dodanie katalogu TwoLAME do ścieżki linii komend (wpis ten jest usuwany przy deinstalacji). Mogą być potrzebne uprawnienia administratora. Działa pod Windows 2000 i nowszym. Jest to wersja 32-bitowa, ale może działać też w systemach 64-bitowych. Jest też paczka ZIP dla tych którzy wolą sami sobie rozpakować. TwoLAME to rozwinięcie tooLAME, popularnego darmowego enkodera MP2. Format MP2 stosowany jest na płytach VCD i SVCD, czasem też na DVD (w PALu). Jest to enkoder działający z linii komend. Dołączona jest oryginalna dokumentacja HTML po angielsku. -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
sob, 26 gru 2009 - 02:36
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,323 Rozpoczętych tematow: 89 Dołączył: pon, 01 maj 06 Skąd: Elbląg Nr użytkownika: 7,596 |
Hmm... na Rarewares jest dostępna wersja 0.3.12b (z maja 2008).
Czy różni się w jakiś istotny sposób (poza brakiem instalatora) od twojej kompilacji? |
|
|
|
sob, 26 gru 2009 - 02:56
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,071 Rozpoczętych tematow: 71 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: z Kondominium Nr użytkownika: 383 |
Moja przyjmuje na wejściu także Ogg Vorbis i FLAC, a tamta nie. Moja korzysta z LibSndFile (właśnie stąd Vorbis i FLAC), więc jest "większa" objętościowo. Nie wiem czy dodatkowe formaty wejściowe się komuś przydadzą, ale co tam... miałem troszkę miejsca na serwerze, a nigdzie nie mogłem znaleźć takiej kompilacji więc zrobiłem.
Poza tym opcja automatycznego dodania do ścieżki systemowej jest trochę przydatna -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |