|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
wto, 30 wrz 2008 - 09:31
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 4 Rozpoczętych tematow: 2 Dołączył: czw, 25 wrz 08 Nr użytkownika: 14,270 |
Witam serdecznie borykam sie z pewnym problemem, mianowicie wyciągnąłem sobie napisy z blu ray, sa one w formacie .sup za chiny nie moge przekonwertowac tego do jakiegos popularnego formatu .txt .srt . Czy istnieje jakis prog który poradzi sobie tym ustrojstwem ?
Pozdrawiam |
|
|
|
wto, 30 wrz 2008 - 15:46
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: V-ce Administrator Postów: 1,620 Rozpoczętych tematow: 46 Dołączył: pon, 05 gru 05 Skąd: Niepołomice Nr użytkownika: 683 |
Spróbuj za pomocą DVD Subtitle Tools.
-------------------- Krzysiek
|
|
|
|
wto, 30 wrz 2008 - 16:05
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 4 Rozpoczętych tematow: 2 Dołączył: czw, 25 wrz 08 Nr użytkownika: 14,270 |
Dziekuje za odpowiedz
Kiedys tworzylem napisy .sup i dodawalem do dvd w maestro, niestety odwrotny proces sup->txt chyba nie należy do najprostszych... |
|
|
|
wto, 30 wrz 2008 - 16:22
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: V-ce Administrator Postów: 1,620 Rozpoczętych tematow: 46 Dołączył: pon, 05 gru 05 Skąd: Niepołomice Nr użytkownika: 683 |
No ja Ci nie pomogę bo tego softu nie używałem ale w sumie jakbyś tego sup'a wystawił gdzieś do pobrania to może bym potestował.
-------------------- Krzysiek
|
|
|
|
wto, 30 wrz 2008 - 23:17
|
|
|
|
|
|
|
śro, 01 paź 2008 - 22:04
|
||||||||||||
Dobra rozgryzłem temat.
Na początek Twój plik sup jest coś nie bardzo. DVD Subtitle Tools nie znajduje w nim żadnych informacji potrzebnych do dalszej obróbki. Spróbuj jeszcze raz przygotować sobie plik sup i wtedy nie będzie problemu, poniżej instrukcja jak przekonwertować .sup do .txt. Wykorzystałem plik Alcatraz.sup dołączony do programu tylko zmieniłem jego nazwę na Test.sup. 1. Pobierz DVD Subtitel Tools i rozpakuj np. na pulpit do katalogu DVDSup (nazwa katalogu i miejsce rozpakowania dowolne): 2. Skopiuj plik .sup (tutaj Test.sup) do katalogu z programem: 3. Uruchom linię poleceń: Start -> Uruchom -> cmd [Enter]. 4. Przejdź do katalogu z programem za pomoca komendy CD: 5. Wpisz komendę DVDSupDecode.exe -bitmap Test.sup [Enter]: 6. W efekcie uzyskasz plik .txt z informacją o czasie wyświetlania napisów: oraz zestaw bitmap w formacie .bmp: (oczywiście w normalnym pliku z napisami z filmu bitmap będzie znacznie więcej). 7. Teraz będzie potrzebny program SubRip, który rozpakuj również w dowolne miejsce np. na pulpit. 8. Uruchom SubRip i wybierz File -> Open Image Sequence: 9. Wczytaj plik Test.txt, który uzyskałeś za pomocą DVD Subtitle Tools: 10. Rozpocznie się tłumaczenie napisów, musisz wpisywać podświetlone litery/znaki: 11. Po zakończeniu tłumaczenia w nowym oknie wybierz format napisów: np. TMPlayer: i zpisz je do nowego pliku np Moje_napisy.txt. I to by było na tyle P.S. Możesz jeszcze na koniec przekonwertować plik z napisami na format klatkowy mDVD za pomocą SubEdit-Palyer'a. -------------------- Krzysiek
|
|||||||||||
|
|
||||||||||||
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|