|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
wto, 26 cze 2007 - 21:45
|
|
![]() Sponsor serwisu ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 148 Rozpoczętych tematow: 46 Dołączył: wto, 11 kwi 06 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 7,326 |
Na specjalne życzenie kolegi na Emeryturze przedstawiam przepis na Kurczaka ala KFC.
Przepis sprawdzony. Życzę smacznego. Składniki: - 4 skrzydełka kurczaka - jedno jajko - sól - curry - ostra papryka - mąka - mleko - olej - bułka tarta - płatki kukurydzaiane (ewentualnie owśiane - przynajmniej ja tak wole) - łyzka masła Sposó przygotowania: Skrzydełka moczyć około 45-50 minut w wodzie z dodatkiem soli. W miedzy czasie wymieszać jajko z dodatkiem mleka i przypraw. Ilość przypraw zależy od gustu i od tego jak ma być ostrostry kurczak. Na talerzu należy wymieszać mąkę i bułką tarta w proporcji 1:3 z łyzką rozdrobnionych płatków kukurydzianych lub owsianych. Części ze skrzydełek które nie mają mięsa wyrzucić, a pozostałe odsączyć z wody, następnie w bułce tartej z mąką, a potem w jajku z przyprawami i na koniec jeszcze raz w bułce z mąka. PAMIETAJ!!!!! Aby na kawałkach kurczaka było dużo panierki rub to bardzo uważnie. Następnie w wysokim naczyniu np. patelni (ja używałem frytkownicy) rozgrzej olej z dodatkiem masła (nada to aromatu) i gdy olej bardzo sie rozgrzeje, włuż do niego panierowane skrzydełka. PAMIETAJ!!!! Oleju musi być tyle aby mięso byo całe zanurzone. Smażyć do uzyskania złotawego koloru. SMACZNEGO. Jesli ktoś ma ochote mogę przedstawić przepisy na pizze z PIZZY HUT. |
|
|
|
wto, 26 cze 2007 - 23:01
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 187 Rozpoczętych tematow: 63 Dołączył: sob, 25 lis 06 Skąd: Sławno Nr użytkownika: 9,883 |
Jesli ktoś ma ochote mogę przedstawić przepisy na pizze z PIZZY HUT. Ja!!! Ja!!! Jeżeli można prosić... -------------------- |
|
|
|
wto, 26 cze 2007 - 23:04
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: User Postów: 291 Rozpoczętych tematow: 38 Dołączył: wto, 08 maj 07 Nr użytkownika: 11,409 |
Kurcze. A powiedz kolego czy jak zamiast skrzydeł upapram w tym polędwiczki z piersi Pani kury to będzie też mozna?
|
|
|
|
wto, 26 cze 2007 - 23:13
|
|
![]() Sponsor serwisu ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 148 Rozpoczętych tematow: 46 Dołączył: wto, 11 kwi 06 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 7,326 |
CYTAT Kurcze. A powiedz kolego czy jak zamiast skrzydeł upapram w tym polędwiczki z piersi Pani kury to będzie też mozna? Jak najbardziej ale przed maczaniem w mleku i panierce dobrze wytrzyj najlepiej ręcznikiem papierowym do suchego. Panierka i mleko nie spłynie z polędwiczki. |
|
|
|
śro, 27 cze 2007 - 09:12
|
|
![]() VideoAudio.pl Team Grupa: Administrator Postów: 3,520 Rozpoczętych tematow: 165 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: Jarocin Nr użytkownika: 6 |
Jesli ktoś ma ochote mogę przedstawić przepisy na pizze z PIZZY HUT. To ja wyjdę trochę dalej. Myślę, że ten załącznik zainteresuję wszystkich.
67_przepisow_PizzaHut_oraz_KFC.pdf ( 183,05k )
Liczba pobrań: 908-------------------- |
|
|
|
wto, 03 lip 2007 - 21:02
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: User Postów: 291 Rozpoczętych tematow: 38 Dołączył: wto, 08 maj 07 Nr użytkownika: 11,409 |
Sorki ale jakiś pedał robił ten przepis. Przeglądając na pierwsze oko wydawało się ok. Ale podczas robienia pierwsze zastanowienie - ile tego mleka. Później jak maja być mocno rozgniecione te płatki.
W efekcie wyszło coś czego bym psu nie dał. Nawet nie zbliżyło się do odpadek z KFC ;-) Robiłem wariacje. Więcej płatków, mniej płatków, mocno posiekane, słabo posiekane. Tak czy siak dupa ;-) Może mój błąd, że zamiast oleju Kujawskiego dałem Olej napędowy? ;-) A co, tańszy był za litr ;-) Podobno to jest odjechane. Podobno... |
|
|
|
śro, 05 lis 2008 - 08:46
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 8 Rozpoczętych tematow: 5 Dołączył: czw, 27 mar 08 Nr użytkownika: 13,533 |
a mnie sie wydaje ze to powinno wyjsc
musze sprowac, dzieki |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|