|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
wto, 01 cze 2010 - 16:02
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 5 Rozpoczętych tematow: 2 Dołączył: wto, 01 cze 10 Nr użytkownika: 15,576 |
Nagrywałem z kamery na kompa poprzez przechwytywanie obrazów w Nero, no iiiii zabrakło prądu i teraz jest plik o wielkosci 3,15Gb NVECapture o nazwie Klip wideo!!! i mam prośbę jak to odtworzyć lub czym to naprawić żeby to w ogóle można było odtworzyć???? nie mogę tego otworzyć w żadnym programie
|
|
|
|
wto, 01 cze 2010 - 18:19
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
VirtualDub naprawi indeks pliku
MediaCoder pokaże dane filmu i przekonwertuje na inny format -------------------- ![]() |
|
|
|
wto, 01 cze 2010 - 18:40
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,323 Rozpoczętych tematow: 89 Dołączył: pon, 01 maj 06 Skąd: Elbląg Nr użytkownika: 7,596 |
Do jakiego kontenera przechwytywałeś i do jakich formatów audio/wideo? Zgrywałeś do DV-AVI?
Sprawdź właściwości pliku za pomocą MediaInfo lub GSpot. Sprawdź czy odtwarzacz VLC odtwarza ten plik. |
|
|
|
wto, 01 cze 2010 - 20:03
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 5 Rozpoczętych tematow: 2 Dołączył: wto, 01 cze 10 Nr użytkownika: 15,576 |
zgrywałem do Avi-DV, VirtualDub nie czyta pliku MediaCoder pokazuje:
General Complete name : K:\Video\NVECapture.avi File size : 3.15 GiB VLC nie odtwarza Media info : General Complete name : L:\NTFS 3.1\Video\NVECapture.avi File size : 3.15 GiB |
|
|
|
wto, 01 cze 2010 - 20:13
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,323 Rozpoczętych tematow: 89 Dołączył: pon, 01 maj 06 Skąd: Elbląg Nr użytkownika: 7,596 |
zgrywałem do Avi-DV, VirtualDub nie czyta pliku ... VirtualDub w ogóle nie otwiera pliku, czy raczej inaczej się to przejawia? Jest jakiś komunikat? Spróbuj w ten sposób... Przy otwieraniu pliku zaznacz opcję Ask for extended options after this dialog i w menu opcji które się pokaże zaznacz Re-derive keyframe flags. To może 'zadziałać' pod warunkiem że nagłówek pliku nie jest uszkodzony (lub go brakuje). Jeśli jest inaczej można spróbować z AVIRepair (działając oczywiście na kopii pliku wideo). |
|
|
|
wto, 01 cze 2010 - 20:43
|
|
|
VirtualDubmam 1.9.7 ale tam nie ma tego co napisałeś dobra mam:)
ale i tak wyskakuje : is of an unknown or unsupported file type Zmieniłem nagłówek przy pomocy AVIRepair( nagrałem w ten sam sposób kawałek filmu) i przy pomocy media info to wyszło: General Complete name : L:\NTFS 3.1\Video\NVECapture.avi Format : AVI Format/Info : Audio Video Interleave File size : 3.15 GiB Duration : 2mn 0s Overall bit rate : 225 Mbps Video ID : 0 Duration : 2mn 0s Bit rate : 216 Mbps Stream size : 3.03 GiB (96%) |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|