|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
pią, 16 paź 2009 - 23:46
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 246 Rozpoczętych tematow: 73 Dołączył: pią, 02 gru 05 Skąd: TDT Nr użytkownika: 554 |
CYTAT Młode małżeństwo przeżywa dramat po stracie nienarodzonego dziecka. Chcąc przywrócić życiu namiastkę normalności, decydują się na adopcję. W pobliskim sierocińcu zaprzyjaźniają się z dziewięcioletnią Ester. Jej pojawienie się daje początek niecodziennym zdarzeniom. Kate odkrywa niebezpieczeństwo i usiłuje zwrócić na nie uwagę innym. Niestety jej ostrzeżenia zostają wysłuchane w momencie, gdy dla wszystkich jest już za późno… Dziewięcioletnia Esther zmienia życie Kate i Johna w koszmar. Źródło: Filmweb.pl Coś tu się zastój straszny zrobił. Wszyscy tacy zapracowani, że nie mają kiedy iść do wypożyczalni po jakiś film? Albo takie lenie się z Was porobiły A co do filmu...przyjemnie się go oglądało. Była jedna mała "niedorzeczność" ale jak na horror to naprawdę mało. Nie jestem aż takim ekspertem by oceniać tu gre aktorów czy muzykę, ale film jest godny polecenia na długie, chłodne, jesienne wieczory. Moja ocena: 7/10 |
|
|
|
sob, 17 paź 2009 - 08:29
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 393 Rozpoczętych tematow: 53 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
No faktycznie cisza tu ostatnio panuje... Zresztą nie tylko w tym dziale....
Wracając do recenzji - podtrzymam 7/10. Nie wiem właściwie dlaczego ten film klasyfikowany jest jako horror, bo klasycznym przedstawicielem tego gatunku z pewnością nie jest. Hiszpańskie kino (tutaj koprodukcja z meksykanami) ostatnio wysoko celuje i ten film też ma ambicje wybicia się poza ramy swego gatunku. Rewelacji może nie ma, ale tak jak piszesz : spokojnie można to zaliczyć w jesienny wieczór, bez skazy na psychice |
|
|
|
nie, 01 lis 2009 - 17:43
|
|
|
Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,405 Rozpoczętych tematow: 458 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
Jesienno-zimowy wieczór odpykany (miało być na Haloween) ale strasznie jakoś nie było. Ale jak słusznie Krzyś zauważył nie jest to typowy przedstawiciel gatunku.
Dla mnie fajna scena była w kuchni kiedy panią na stół oparł (takie malutkie podniecenie) Jako całokształt samo zakończenie inne od wszystkich ale przesady troszkę się wkradło jednak. Nie można tego w ciemno polecać a i krzywdą by było odradzanie. Wśród paki wciskanej w 2009 myślę, że obejrzenie stratą nie będzie 5,5/10 |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|