|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
pon, 05 lip 2010 - 13:55
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pon, 05 lip 10 Nr użytkownika: 15,615 |
Witam, znalazłem w internecie kilka artykułów i tematów na forum, które być może mogły by mi pomóc ale niestety jestem całkiem zielony jeżeli chodzi o nagrywanie i przechwytywanie obrazu i żaden z nich mi nie pomógł
A więc moje pytanie - czym to jest spowodowane i czy są jakieś programy aby komputer filmy z tej płytki odczytał? Jak już wcześniej pisałem jestem zielony jeżeli chodzi o te wszystkie formaty video itd.. Warto wspomnieć, że owe filmy na kamerze odtwarzają się normalnie (chociaż nie można ich usunąć |
|
|
|
pon, 05 lip 2010 - 15:06
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
Problem pojawia się gdy chcę filmiki z owej płytki wrzucić na komputer - wsadzam tę płytkę (DVD-R) do mojego cd-romu w komputerze. Następnie komputer niby wczytuje jej zawartość (wykrywa płytkę) lecz gdy na komputerze otwieram ten dysk (z tą płytką) w celu zaimportowania materiałów które się na niej znajdują jest ona pusta. Płyty dvd nie działają w cd-romie. Kamera musi zamknąć sesje nagrywania płyty DVD-R aby mogły być odtwarzane filmy w innych urządzeniach. DVD-RAM: Płyt DVD-RAM nie trzeba zamykać. DVD-RW (format VR): Płyta DVD-RW (format VR) po jej zamknięciu może być nagrywana i edytowana tak jak płyta DVD-RW (format VR) przed zamknięciem. Po jednokrotnym zamknięciu płyty DVD-RW (format VR) nie można zamknąć jej ponownie. Nawet jeśli nagrywasz na płytę DVD-RW (format VR) lub ją edytujesz, nie ma potrzeby jej ponownego zamykania. DVD-R: Po zamknięciu płytę można tylko odtwarzać i nie można już na niej nagrywać. DVD-RW (format Video), Po cofnięciu zamknięcia płyty DVD-RW (format Video) można na niej ponownie nagrywać -------------------- ![]() |
|
|
|
wto, 06 lip 2010 - 18:03
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 393 Rozpoczętych tematow: 53 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
Reasumując : INSTRUKCJA strona 197.
|
|
|
|
pon, 12 lip 2010 - 10:24
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pon, 05 lip 10 Nr użytkownika: 15,615 |
Dziękuję
|
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|