|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
pon, 01 lut 2010 - 19:48
|
|||
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pon, 01 lut 10 Nr użytkownika: 15,389 |
Witam nie wiem czy piszę w dobrym wątku, ale... tak jak w temacie mam pewien problem z odtwarzaczem Media Player Classic Home Video.
Konkretnie wygląda on tak. Po włączeniu wszystko ok. Jednakże przy próbie włączenia filmu wywala błąd (patrz screen), nie można też wejść w opcje, bo wyskakuje jeszcze inny błąd (patrz pod pierwszym screenem). Dodam że używam systemu Windows 7 Pro 32 bitowego. |
||
|
|
|||
pon, 01 lut 2010 - 23:48
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
Zainstaluj K-Lite Mega Codec Pack 5.6.1
-------------------- ![]() |
|
|
|
wto, 02 lut 2010 - 10:13
|
|
![]() videoaudio.pl ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 383 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: wto, 11 mar 08 Nr użytkownika: 13,417 |
Jakiej wersji uzywasz? Może ściągnij najnowszy build.
Co do pierwszego błędu, to może zainstaluj najnowszy DirectX redistributable. Jest tak czy siak wymagany do poprawnej pracy playerka. Co do drugiego to zmień na angielski, albo ściągnij jeszcze raz pliki językowe razem z playerem. -------------------- |
|
|
|
wto, 02 lut 2010 - 22:17
|
|
|
Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,405 Rozpoczętych tematow: 458 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
Ja bym sprawdził:
1. Wersję softu 2. Jak reaguje inny soft 3. Czy tak od początku się dzieje po instalacji czy "popsuło się nagle"? |
|
|
|
wto, 02 mar 2010 - 16:57
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pon, 01 lut 10 Nr użytkownika: 15,389 |
Dzięki za podpowiedzi na pewno skorzystam.
Odpowiadam na pytania Diamond: 1. Wersja softu 1.3.1458.0 2. Jeszcze nie próbowałem z innym, ale spróbuje 3. popsuło się nagle Do bzik 1. raczej to nie jest wina DirectX bo mam najnowsza wersje zarówno 9 jak i 11 2. z tym językiem spróbuje, może rzeczywiście to to. Do p9p z kodekami też spróbuję, chociaż K-lite zawsze używałem i cały czas go mam na kompie, ale może najnowsza wersja rzeczywiście coś poradzi. edit: Problem rozwiązany. Odinstalowałem całkowicie kodeki i zainstalowałem najnowszy pakiet K-lite Mega Codec Pack i teraz MPC działa jak powinien, aha i nie instalowałem pliku spolszczającego tak na wszelki wypadek, po angielsku też jest ok:) Pozdrawiam wszystkich i dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
wto, 02 mar 2010 - 17:59
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,071 Rozpoczętych tematow: 71 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: z Kondominium Nr użytkownika: 383 |
A jakiego renderera używasz w MPC-HC? Wybiera się go w View -> Options -> Playback -> Output -> DirectShow Video.
Najpierw wypróbuj wszystkie, które są tam zaznaczone dwiema gwiazdkami (**). -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |