|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
czw, 29 sty 2009 - 17:04
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 5 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: czw, 29 sty 09 Nr użytkownika: 14,697 |
Ostatnio ściągnąłem z darmowefilmy.eu film James Bond - Quantum of Solace z napisami po polsku ponieważ jeszcze nie ma z lektorem polskim albo dubingiem. Po ściagnieciu i rozpakowaniu winrarem pojawiły mi sie pliki .rmvb i .txt. Pliki miały taką samą nazwę aby działały napisy jak sie ten film otworzy realem alternativem. Pooglądałem sobie go całego i napisy działały elegoncko. Potem postanowiłem nagrac ten film oczywiście z napisami na płyte dvd jako plik DVD VIDEO. Postąpiłem dokładnie według artykułu Kruszona --->
http://www.videoaudio.pl/art-130_konwersja...deo-kruszon.htm i oczywiście zamieniłem plik txt z napisami na srt również według tego artykułu ---> http://www.videoaudio.pl/art-121_konwersja...dit-kruszon.htm Pod koniec operacji dvd lab pro 2 ktorego ściągnąłem ze strony z tym artykułem gdy się wybierało folder docelowy OUTPUT FOLDER (ROOT) i tymczasowy folder TEMPORARY FOLDER to po całym zabiegu, po muxowaniu i gdy sie zakończyła praca w folderze docelowym pojawiło mi sie to (patrz na obrazek) pojawiły mi ste pliki mpv i ac3. Plik mpv odpaliłem na windown media player i napisy były. Ten plik zajmował 1,4 gb. A po otwarciu pliku ac3 działało audio do filmu. gdy otworzyłem folder tymczsowy to pojawiła mi sie struktura płyty dvd czyli 2 foldery: Video_ts i Audio_ts. gdy otworzyłem folder video to pojawiły mi sie pliki vob bup i ifo. Nagrałem te pliki według tego artykułu ---> http://www.videoaudio.pl/Czytaj-artykul-1.html#1 i po dopaleniu na stacjonarnym dvd w domu nie było napisów tylko film i muzyka. I na tym teraz stoje. nie wiem jak nagrać ten plik mpv i ac3 na dvd aby odtwarzacz stacjonarny odtwarzał mi film z napisami. W tym artykule z kruszonem po dodaniu napisów w dvd lab pro 2 pisze ze wystarczy te pliki nagrać na dvd czyli pliki video-ts i audio-ts. PROSZE O POMOC... |
|
|
|
czw, 29 sty 2009 - 23:17
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: V-ce Administrator Postów: 1,620 Rozpoczętych tematow: 46 Dołączył: pon, 05 gru 05 Skąd: Niepołomice Nr użytkownika: 683 |
Coś mi się wydaję, że nie dodałeś napisów do projektu w DVDLabie, przestudiuj ten artykuł tam jest napisane jak to zrobić.
-------------------- Krzysiek
|
|
|
|
pią, 30 sty 2009 - 16:00
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 5 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: czw, 29 sty 09 Nr użytkownika: 14,697 |
A nie ma prostszego sposobu, przecież jak RUSZON dodaje taki artykuł to musi sie on sprawdzać prawda a zapweniam ze robilem wszystko krok po kroku jak w.wym. artykuł Kruszona. Moze wystarczy tylko cos zmienic 1 przyciskiem. Jestem pewien ze dodałem napisy jako SUB1. Będę bardzo wdzieczny. Ten artykuł co mi posłałeś o Konwersja dwóch AVI do DVD oraz Autoring w DVDLab Pro jest zbędny, ja nie chce zadnego menu i części filmu, chce tylko dodać napis do filmu i nagrać w plikach video_ts i audio_ts na płytke dvd .
|
|
|
|
pią, 30 sty 2009 - 19:39
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: V-ce Administrator Postów: 1,620 Rozpoczętych tematow: 46 Dołączył: pon, 05 gru 05 Skąd: Niepołomice Nr użytkownika: 683 |
Jeżeli piszesz, że dodałeś napisy w formie SUB1 to powinno działać.
Jak możesz to pokaż zrzut ekranu ze swojego projektu zobaczymy czy jest ok ? A co artykułu to podałem Ci jego bo tam jest opisane jak poprawnie dodać napisy do DVD nie musisz wcale robić menu ani żadnych innych rzeczy, które dla Ciebie są zbędne. Przeanalizuj tą część, w której jest opisane dodawanie napisów i zobacz czy zrobiłeś to poprawnie. -------------------- Krzysiek
|
|
|
|
sob, 31 sty 2009 - 19:53
|
|
|
Jeżeli piszesz, że dodałeś napisy w formie SUB1 to powinno działać. Jak możesz to pokaż zrzut ekranu ze swojego projektu zobaczymy czy jest ok ? Oto kilka zdjęć jak po kolei przebiega u mnie w dvd lab pro 2 dodawanie napisów... ciąg dalszy... przepraszam że takie zdjęcia niewyraźne lae zapisałem je w formacie bmp i zajmują strasznie dużo miejsca wiec musialem programami obrabiać je. zapomniałem że obrazy zapisuje sie w formacie jpg. jak nie dałoby sie rozczytac to prosze o prywatną wiadomość lub o odpowiedz do mojego postu ze zdjęciami... i macie pomysł... tutaj jeszcze plik tekstowy który mi sie zapisał po muxowaniu filmu z napisami w dvd lab pro 2... może komuś to pomoże rozwiązać mój problem...
Załączony/e plik/i
bez_tytułu12.bmp ( 81,87k )
Liczba pobrań: 63
bez_tytułu13.bmp ( 73,88k )
Liczba pobrań: 29
bez_tytułu14.bmp ( 57,99k )
Liczba pobrań: 21
bez_tytułu15.bmp ( 101,13k )
Liczba pobrań: 20
bez_tytułu16.bmp ( 89,7k )
Liczba pobrań: 20
bez_tytułu2.bmp ( 31,99k )
Liczba pobrań: 25
bez_tytułu3.bmp ( 69,19k )
Liczba pobrań: 27
bez_tytułu4.bmp ( 76,22k )
Liczba pobrań: 25
bez_tytułu5.bmp ( 158,26k )
Liczba pobrań: 26
bez_tytułu6.bmp ( 26,12k )
Liczba pobrań: 29
bez_tytułu7.bmp ( 82,05k )
Liczba pobrań: 24
bez_tytułu8.bmp ( 55,13k )
Liczba pobrań: 21
bez_tytułu9.bmp ( 33,69k )
Liczba pobrań: 24
bez_tytułu10.bmp ( 59,23k )
Liczba pobrań: 22
bez_tytułu11.bmp ( 70,72k )
Liczba pobrań: 34
verify.log ( 2,31k )
Liczba pobrań: 40 |
|
|
|
czw, 05 lut 2009 - 12:56
|
|||||||||
Straszny chaos w tych zdjęciach.
Na początek zauważyłem, że projekt masz w NTSC ustawiony, a Ty chyba chcesz mieć PAL więc musisz to przestawić: a potem: Żeby całość była w PAL to obraz i dźwięk też muszą być w PAL i mieć FPS równy 25. Żeby dodać napisy musisz je mieć w formacie srt, ale to już masz powstaje pytanie czy ustawiony w nich FPS wynosi 25. Klikasz przycisk Sub pod ścieżką z obrazem i dźwiękiem: ![]() w nowym oknie wybierasz język napisów: za pomocą przycisku Import wskazujesz swoje napisy w formacie srt: ![]() jeżeli chcesz aby napisy były domyślnie włączone musisz ustawić Set this Subtittle: ustawienia czcionki dowolne np. tak: na koniec klikasz Genarate: Napisy jak widać dodane: teraz tylko wykonujesz kompilacje gotowe materiału do formatu DVD i musi działać. Na dowód załączam zrzut z MPC gdzie wyraźnie widać, że napisy są dodane i w dodatku są włączone: -------------------- Krzysiek
|
||||||||
|
|
|||||||||
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|