|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
śro, 16 wrz 2009 - 15:06
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: śro, 16 wrz 09 Nr użytkownika: 15,141 |
Od wczoraj męczę się z podpięciem do komputera rzeczonej kamery DV w celu zgrania kilku kasetek na dysk. Specjalnie zakupilem karte Firewire, z ktora tez bylo troche problemow, ale udalo sie je zwalczyc.
Niestety po podpieciu do Firefire kamery zaczynaja się schody. Pojawia się komunikat, że wykryto sprzęt (SONY DV-VCR) i że Windows chce zainstalowac sterowniki. Niestety problem polega na tym, że Windows nie znajduje tych sterowników, a nie mam żadnej osobnej płyty do kamery, na której mógłbym ich szukać. Czy przypadkiem Windows nie powinien znaleźć sterowników samodzielnie? Jeśli nie, to gdzie ich szukać? Na stronie SONY niestety nie znalazłem nic takiego do ściągnięcia. Mam nadzieję, że znajdę pomoc tutaj na forum (może ktoś ma te sterowniki i mógłby mi je przesłać po prostu na maila des@maniak.pl ?) Z góry wielkie za szybką o ile to możliwe pomoc. W piątek chciałem zrobić prezentację krótką filmu, ale najpierw trzeba go pomontować trochę. Nie sądziłem, że problem będzie z kamera :-/ |
|
|
|
śro, 16 wrz 2009 - 19:32
|
|
![]() ®Profesjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 1,545 Rozpoczętych tematow: 22 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: Supraśl Nr użytkownika: 47 |
Z tego co pamiętam to żadne sterowniki nie są potrzebne, pod warunkiem, że masz prawidłowo zainstalowany firewire no i działający.
-------------------- 130F02041B18AB "... a gdybym był młotkowym, w fabryce z młotkiem szalał..."
|
|
|
|
pon, 28 wrz 2009 - 20:33
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: śro, 16 wrz 09 Nr użytkownika: 15,141 |
Czyli problem leży po stronie Firewire, a nie kamery i jej sterownikow? Pytanie dlaczego w takim razie Windows wykrywa kamere po podlaczeniu do Firewire? Czy to nie swiadczy o tym, ze dziala?
Kupilem jakas karte firewire, byly faktycznie problemy z jej instalacja, bo system nie potrafil odpalic sterownikow Microsoftu, bo podawal jakis komunikat "invalid data" czy cos takiego, wiec sciagnalem z sieci jakies sterowniki "Unibrain driver" i niby ruszylo. Ale moze tak naprawde faktycznie nie dziala? Ktos mial podobny problem? |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |