|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
śro, 09 cze 2010 - 21:04
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 9 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: sob, 15 maj 10 Nr użytkownika: 15,552 |
Nareszcie udało mi się przechwycić materiał VHS za pomocą VirtualDub'a. Moje szczęście trwało krótko, bo zaraz po tym napotkałem kolejną przeszkodę.
Ładuję AVI do DVDSanta i w tym samym momencie otrzymuję komunikat "unsupported audio stream", a sam plik nie może zostać wczytany do programu. Próbowałem stosując różne kompresje w VB - standardowo PCM, Lame MP3, AC3 i kilka innych, ale błąd pojawia się za każdym razem. Zainstalowałem nawet najaktualniejszy pakiet K-Lite, co również nie przyniosło efektu. Proszę o pomoc |
|
|
|
śro, 09 cze 2010 - 21:51
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
Można skompresować audio na MP2 lub M2A i wgrać do DVDSanta z oddzielnego pliku
-------------------- ![]() |
|
|
|
śro, 09 cze 2010 - 21:58
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 9 Rozpoczętych tematow: 3 Dołączył: sob, 15 maj 10 Nr użytkownika: 15,552 |
|
|
|
|
śro, 09 cze 2010 - 23:10
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,071 Rozpoczętych tematow: 71 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: z Kondominium Nr użytkownika: 383 |
A w jaki sposób mogę to zrobić? No i jak to oddzielić od filmu, żeby później było zsynchronizowane? Dźwięk z AVI wyciągniemy np. przy pomocy VirtualDubMod (Streams -> Stream list, zaznaczamy strumień dźwięku i klikamy Save WAV jeśli dźwięk mamy w formacie PCM, a Demux jeśli w formacie MP2/MP3/AC3/DTS/AAC lub innym skompresowanym). Jeśli w przechwyconym pliku AVI jest dobra synchronizacja, to po oddzieleniu też będzie zsynchronizowany, chyba że wykonamy jakieś "cięcia" na wideo nie uwzględniając audio. Dźwięk możemy skompresować do MP2 np. programem TwoLAME (uwaga: TwoLAME działa z linii komend Oba programy "najchętniej" przyjmują dźwięk PCM... zresztą do przechwytywania ze źródeł analogowych PCM jest najbardziej bezproblemowy. -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
czw, 10 cze 2010 - 17:47
|
|
|
Dźwięk oddzielony, audio i video dodane pomyślnie do DVDSanta, niestety ostateczne pliki DVD są nieme. Wygląda na to, że jest sam obraz
No i zastanawiam się jak autor tego artykułu osiągnął zamierzone rezultaty na zwykłym PCM. |
|
|
|
pon, 28 cze 2010 - 13:41
|
|
|
Próbowałem już chyba działania każdej aplikacji i tylko w jednej udało mi się wczytać film razem ze ścieżką dźwiękową - Xilisoft DVD Creator. Niestety 5 godzin konwersji do DVD nie daje żadnego rezultatu, ponieważ proces po 2 godzinach zawiesza się na 84% postępu.
Może ma ktoś jakiś pomysł, lub inny sposób działania? |
|
|
|
pon, 28 cze 2010 - 15:52
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
Programy do konwersji plików do formatu DVD
http://www.videoaudio.pl/infusions/pro_dow...ad.php?catid=29 Jaki wyskakuje error po 84% konwersji do DVD -------------------- ![]() |
|
|
|
pon, 28 cze 2010 - 19:11
|
|
|
Widzę, że D2MP i The FilmMachine są dość popularne wśród użytkowników, a akurat ich nie miałem okazji testować. Dziękuję :-)
Jaki wyskakuje error po 84% konwersji do DVD I to jest właśnie najgorsze, bo żaden błąd nie jest generowany. Pasek postępu staje w miejscu i już dalej nic się nie dzieje (czekałem 3,5 godziny). |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |