|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
wto, 27 lip 2010 - 22:36
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 393 Rozpoczętych tematow: 53 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
Na wstępie przeproszę adminów za kaleczny temat tego wątku, Jak macie lepszy pomysł, to proszę o poprawkę.
Do rzeczy : Otrzymałem dwie płyty DVD z nagranym materiałem w formacie AVCHD pochodzącym z bliżej mi nieznanej kamery Sony. Płyty podobno są prawidłowe i odtwarzają się za pomocą dołączonego do kamery playera. Mój napęd DVD Pioneer DVR-216D nie widzi na tych płytach żadnych plików. Po krótkim poszukiwaniu w sieci natknąłem się na TEN wątek, gdzie można przeczytać, iż sytuacja taka jest normalna. Dostępu do źródła nie mam i kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, a interesuje mnie docelowo kontener mkv lub chociaż zrzucenie tego do strawnej dla komputera postaci plikowej. Przy okazji proszę o mały wykład na temat tego, czym tak naprawdę jest AVCHD i o co w tym chodzi w zestawieniu z pozbawionymi plików płytami DVD |
|
|
|
wto, 27 lip 2010 - 23:27
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
HD Decrypter skopiuje film AVCHD z płyty DVD na dysk komputera a tsMuxer zdemuxuje video i audio, które mkvmerge szybko przerobi na format mkv
http://www.videoaudio.pl/infusions/pro_dow...oad.php?did=243 -------------------- ![]() |
|
|
|
śro, 28 lip 2010 - 19:13
|
||
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 393 Rozpoczętych tematow: 53 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
FAB HD Decrypter potrafi zrobić z tych płyt jedynie obrazy - wyraźnie zresztą wyświetla taki komunikat. Obrazy te prawidłowo się odtwarzają na moim sieciowym mbox'ie. Tyle tylko, że nie jest on do niczego potrzebny, ponieważ takie same obrazy potrafi mi zrobić dowolny program (np. Alcohol52) i one też się odtwarzają (sprawdziłem). Nadal jednak nie mam tego, co chcę uzyskać : plików. Obrazy po zamontowaniu też są pozbawione zawartości plikowej.
EDIT : Jest kilka płatnych narzędzi, które pozwalają na zaimportowanie takiego materiału, ale z oczywistych względów je wyeliminowałem. Nie chcę na tym etapie niczego jeszcze konwertować. Pliki m2ts udało się uzyskać za pomocą IsoBuster'a. Teraz, gdy mam już fizyczne pliki z pomocą przyszedł tsMuxer i mkvmerge, ale ..... Wygląda na to, że czeka mnie walka z przeplotem. Wygląda to tak : W następnym etapie muszę to poddać konwersji na DVD. Za to zabiorę się najwcześniej jutro i nie omieszkam poinformować o efektach. |
|
|
|
||
pią, 30 lip 2010 - 06:47
|
|
Wygląda na to, że jestem na prostej
Krótka analiza obrazów wykazała, że płyty nagrane są w formacie UDF. Zamiast robić obrazy i dłubać w ich zawartości wystarczy zainstalować TEN dodatek. Pozwala on na odczyt zawartości płyt UDF w systemie XP. |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |