|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
nie, 07 mar 2010 - 16:49
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: nie, 07 mar 10 Nr użytkownika: 15,447 |
Pojawił mi sie ostatnio problem z dźwiękami w filmach. Dźwięk tła (muzyka, odgłosy) zagłusza dialogi. Dzieje się tak we wszystkich filmach. Dziwne jest to że wcześniej wszystko było ok i nic nie zmnieniałem w żadnych ustawieniach. Do odtważania używam najnowszego Allplayera z wykupionym kodem na kodeki. Karta dźwiękowa zwykla SB Audigy podłączona do wierzy stereo. Czytałem na forach i wynalazłem tylko zmiany w ustawieniach AC3 filter (ustawione na stereo) i nic sie nie poprawiło. Dałem najnowsze stery do karty, też bez poprawy. przeinstalowałem Allplayera i kodeki, też lipa. Gdzie jeszcze można pogrzebać żeby to poprawić i od czego sie to mogło stać? (obejrzane filmy które były ok teraz też mają ciche dialogi)
|
|
|
|
nie, 07 mar 2010 - 17:35
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,323 Rozpoczętych tematow: 89 Dołączył: pon, 01 maj 06 Skąd: Elbląg Nr użytkownika: 7,596 |
Sprawdź ustawienia w zakładkach Mikser (Mixer) i Wzmocnienia (Gains) w AC3Filter.
Dodatkowo, również w konfiguracji dekodera audio ffdshow sprawdź ustawienia miksera i głośności. W ostateczności możesz odinstalować i zainstalować od nowa ffdshow i/lub AC3Filter ze standardowymi ustawieniami. Po ewentualnych poprawkach ustawień nie uruchamiaj już ALLplayer'a i sprawdź w innym odtwarzaczu - ponieważ ALLplayer przy każdym uruchomieniu zmienia ustawienia wspomnianych dekoderów (niekoniecznie optymalnie). ----- Do odtważania używam najnowszego Allplayera z wykupionym kodem na kodeki. Jeśli koniecznie chcesz nadal korzystać z tego odtwarzacza, powinieneś raczej zwrócić się do jego fanów oraz twórców (choć nie wiem czy uzyskasz od nich konkretną pomoc). |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |