IPB
Informacje na temat kosztów utrzymania serwisu oraz aktualnych dotacji
Nazwa Koszta Dotacje Pozostało Termin
Domena (rok) 120 120 0 31.12.2011
Serwer www (rok) 427 80 367 20.04.2012
Lista użytkowników, którzy wsparli nasz serwis

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj

Reply to this topicStart new topic
> ciche dialogi w filmach
luxck
post nie, 07 mar 2010 - 16:49
Post #1

Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Rozpoczętych tematow: 1
Nr użytkownika: 15,447

Pojawił mi sie ostatnio problem z dźwiękami w filmach. Dźwięk tła (muzyka, odgłosy) zagłusza dialogi. Dzieje się tak we wszystkich filmach. Dziwne jest to że wcześniej wszystko było ok i nic nie zmnieniałem w żadnych ustawieniach. Do odtważania używam najnowszego Allplayera z wykupionym kodem na kodeki. Karta dźwiękowa zwykla SB Audigy podłączona do wierzy stereo. Czytałem na forach i wynalazłem tylko zmiany w ustawieniach AC3 filter (ustawione na stereo) i nic sie nie poprawiło. Dałem najnowsze stery do karty, też bez poprawy. przeinstalowałem Allplayera i kodeki, też lipa. Gdzie jeszcze można pogrzebać żeby to poprawić i od czego sie to mogło stać? (obejrzane filmy które były ok teraz też mają ciche dialogi)
Go to the top of the page

+Quote Post
Placio74
post nie, 07 mar 2010 - 17:35
Post #2

®Profesjonalista
Ikona grupy

Grupa: Administrator
Rozpoczętych tematow: 89
Nr użytkownika: 7,596

Sprawdź ustawienia w zakładkach Mikser (Mixer) i Wzmocnienia (Gains) w AC3Filter.

Dodatkowo, również w konfiguracji dekodera audio ffdshow sprawdź ustawienia miksera i głośności.

W ostateczności możesz odinstalować i zainstalować od nowa ffdshow i/lub AC3Filter ze standardowymi ustawieniami.

Po ewentualnych poprawkach ustawień nie uruchamiaj już ALLplayer'a i sprawdź w innym odtwarzaczu - ponieważ ALLplayer przy każdym uruchomieniu zmienia ustawienia wspomnianych dekoderów (niekoniecznie optymalnie).

-----

CYTAT(luxck @ nie, 07 mar 2010 - 16:49) *
Do odtważania używam najnowszego Allplayera z wykupionym kodem na kodeki.

Jeśli koniecznie chcesz nadal korzystać z tego odtwarzacza, powinieneś raczej zwrócić się do jego fanów oraz twórców (choć nie wiem czy uzyskasz od nich konkretną pomoc).

+Quote Post
Google Bot

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Collapse

> Podobne tematy

Temat Odpowiedzi Autor tematu: Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Filmachine problemy z podgladem oraz blad o VBR
4 Cyrric 1,754 środa, 19 wrzesień 2007 - 08:25
Ostatni post: Cyrric

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 16:01

Zabronione jest bez zgody właściciela wyrażonej na piśmie; kopiowanie, powielanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych lub innych treści Serwisu.