IPB
Informacje na temat kosztów utrzymania serwisu oraz aktualnych dotacji
Nazwa Koszta Dotacje Pozostało Termin
Domena (rok) 120 0 120 01.01.2011
Serwer www (rok) 427 -474 427 20.04.2011
Serwer plików (rok) 375 -275 375 25.06.2010
Lista użytkowników, którzy wsparli nasz serwis

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj

Reply to this topicStart new topic
> Sherlock Holmes
Ocena 5 V
Diamond
post sob, 06 lut 2010 - 22:47
Post #1

Taki sobie nikt
Ikona grupy

Grupa: Administrator
Rozpoczętych tematow: 416
Nr użytkownika: 1

CYTAT
Sherlock Holmes i jego wierny przyjaciel dr. Watson zostają poddani kolejnej próbie. Tym razem sławny detektyw, wykorzystując swoje nieprzeciętne umiejętności oraz legendarny intelekt, stanie do walki, podczas której zdemaskuje śmiertelny spisek mogący zniszczyć kraj. Jak ukarze jego twórców?

za: fdb.pl

Doskonałe efekty specjalne, które nie drażnią, wartka akcja oraz stara Anglia robią wrażenie. Ten film chyba nie może się nie podobać. A 2 godziny? Nie odczuwalne.

Czy będzie część druga? Ja bym z chęcią zobaczył...

9/10 i gorąco polecam.
Go to the top of the page

+Quote Post
Krzych_1969
post nie, 07 lut 2010 - 08:39
Post #2

Już coś wiem

Grupa: Przyjaciel serwisu
Rozpoczętych tematow: 37
Nr użytkownika: 382

Oglądałem ten film niejako przypadkiem, udając się do kina za namową znajomych. Pierwsze wrażenia, jakie odniosłem, to analogia sposobu montażu i prowadzenia kamery z filmami Guy'a Ritchie. Jakież było moje zdziwienie, gdy napisy końcowe wyjaśniły sprawę ....
Zdecydowanie jest to inny Holmes niż ten, do którego zostaliśmy przyzwyczajeni przeróżnymi adaptacjami serialowymi. Zaryzykuję stwierdzenie, że jest to Holmes z ludzką twarzą, a także z wadami, słabościami i absolutnie daleki od sztywnego stylu wiktoriańskiej Brytanii.
Jak najbardziej polecam.
9/10

Na marginesie : przed projekcją uraczony zostałem reklamą "Wilkołaka" z Benicio El Toro i Anthony'm Hopkins'em. Oj chyba się zapowiada niezłe widowisko happy0159.gif .

<EDIT>
Jeśli chodzi o kontynuację, to myślę, że TO rozwiewa ewentualne wątpliwości.
</EDIT>
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 31 lipiec 2010 - 08:01
Zabronione jest bez zgody właściciela wyrażonej na piśmie; kopiowanie, powielanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych lub innych treści Serwisu.