|
||||||||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
sob, 06 lut 2010 - 22:47
|
|
![]() Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,234 Rozpoczętych tematow: 416 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
CYTAT Sherlock Holmes i jego wierny przyjaciel dr. Watson zostają poddani kolejnej próbie. Tym razem sławny detektyw, wykorzystując swoje nieprzeciętne umiejętności oraz legendarny intelekt, stanie do walki, podczas której zdemaskuje śmiertelny spisek mogący zniszczyć kraj. Jak ukarze jego twórców? za: fdb.pl Doskonałe efekty specjalne, które nie drażnią, wartka akcja oraz stara Anglia robią wrażenie. Ten film chyba nie może się nie podobać. A 2 godziny? Nie odczuwalne. Czy będzie część druga? Ja bym z chęcią zobaczył... 9/10 i gorąco polecam. |
|
|
|
nie, 07 lut 2010 - 08:39
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 283 Rozpoczętych tematow: 37 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
Oglądałem ten film niejako przypadkiem, udając się do kina za namową znajomych. Pierwsze wrażenia, jakie odniosłem, to analogia sposobu montażu i prowadzenia kamery z filmami Guy'a Ritchie. Jakież było moje zdziwienie, gdy napisy końcowe wyjaśniły sprawę ....
Zdecydowanie jest to inny Holmes niż ten, do którego zostaliśmy przyzwyczajeni przeróżnymi adaptacjami serialowymi. Zaryzykuję stwierdzenie, że jest to Holmes z ludzką twarzą, a także z wadami, słabościami i absolutnie daleki od sztywnego stylu wiktoriańskiej Brytanii. Jak najbardziej polecam. 9/10 Na marginesie : przed projekcją uraczony zostałem reklamą "Wilkołaka" z Benicio El Toro i Anthony'm Hopkins'em. Oj chyba się zapowiada niezłe widowisko <EDIT> Jeśli chodzi o kontynuację, to myślę, że TO rozwiewa ewentualne wątpliwości. </EDIT> |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 31 lipiec 2010 - 08:01 |