|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
wto, 12 sty 2010 - 23:02
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 12 sty 10 Nr użytkownika: 15,345 |
Mam pliki video ponumerowane od 1 do 20. Długość każdego z nich to 5 sekund.
Muszę napisać skrypt, który umieści pliki w odpowiednich przedziałach czasowych przycinając lub przedłużając (stop na ostatniej klatce i trwanie jej do wejścia następnego klipu) w razie potrzeby. Jakby to zilustrować wyglądałoby to mniej więcej tak: linia czasowa po załadowaniu plików do Virtualdub'a: (1)__5__(2)__5__(3)__5__(4)__5__(...)__5__(20) gdzie w nawiasach to numery plików, a "piątki" to liczba sekund oddzielających powiedzmy natomiast, że chcę załadować tylko 4 pliki o numerach 2, 5, 15 i 16 z przerwami kolejno 1s, 3s i 7s linia czasowa: (2)1(5)_3_(15)___7___(16) tak więc pliki 2 i 5 muszą zostać skrócone natomiast plik nr 15 wydłużony czyli na dwie dodatkowe sekundy zatrzymany na ostatniej klatce potrzebuję jakichś wskazówek dot. tworzenia takiego skryptu żeby móc otworzyć go przez VirtualDub'a i mieć możliwość łatwego zapisania wszystkich wymienionych klipów jako jeden plik w odpowiednich przedziałach czasowych Próbuję sam coś ogarnąć ale mój "angielski programistyczny" nie jest na tyle dobry, żeby szło to w zadowalającym tempie tym bardziej, że wcześniej nie miałem do czynienia z Avisynth. Oczywiście jeśli istnieje inny sposób na załadowanie chociażby do VirtualDub'a tych plików z linią czasową w odrębnym pliku w taki sam sposób w jaki skrypt miałby to robić to również mnie usatysfakcjonuje. |
|
|
|
![]() ![]() |