Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wróżka, tarot, wróżby miłosne, wróżenie... Co o tym myśleć ?
VideoAudio.pl > O wszystkim innym > Na każdy temat
ela66
Witam forumowiczów No właśnie, czy byliście kiedyś u wróżki ? Czy macie jakieś doświadczenia z taką formą spędzania wolnego czasu ? Czekam na opinie zwolenników i przeciwników wróżb. Czy w 21 wieku nadal istnieją osoby, które radzą się wróżek, tarocistów, szarlatanów ?

Może zacznę dyskusję artykułując swoje zdanie:

Wróżki, wróże to sposób na chwilową ulgę, rodzaj zakamuflowanej psychoterapii, wygadanie się komuś - takie jest moje zdanie. Zapytać czy ktoś wierzy we wróżkę to tak jakby zapytać: "czy ktoś wierzy w św. Mikołaja". Pytanie powstaje wtedy, gdy zapytamy - czy wróżby pomagają ludziom w życiu, moim zdaniem tak - a to dlatego, że osoba która wróży (nie ważne czy ma talent, zdolności, intuicję) spogląda na życie drugiego człowieka obiektywnie z perspektywy innej osoby i być może wtedy jest w stanie zobaczyć co trapi człowieka i mu pomóc.

Dzięki za wasze wpisy Ela
Diamond
Ja nie wierzyłem, nie wierzę i nie uwierzę dopóki nie poda mi numerów w lotto wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.