|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
pią, 05 mar 2010 - 20:23
|
|
|
Bywalec ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Rozpoczętych tematow: 36 Dołączył: pią, 10 mar 06 Nr użytkownika: 5,552 |
Witam
Od pewnego czasu miałem "wolne" jeśli chodzi o kompresje. Postanowiłem prze-kompresować pliki MKV 720p (x264) do MP4 zgodnego z Xboxem i wtopić w plik napisy. Próbowałem w Megui-u ale nie mogłem tego jakoś ogarnąć. Próbowałem zrobić skrypt za pomocą AVS Script Creator, po próbie załadowania pliku MKV wyskakuje "AviSynth script error: Script error: DirectShowSource does not have a named argument "convertfps"" Wyodrębniłem więc plik VIDEO z kontenera MKV i próbowałem w Script Creator i błąd "Unable to render the file. You probably don't have the correct filters installed" Jakieś pomysł? |
|
|
|
pią, 05 mar 2010 - 20:44
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
Jak wyodrębniłeś plik VIDEO z kontenera MKV
-------------------- ![]() |
|
|
|
pią, 05 mar 2010 - 20:48
|
|
|
Bywalec ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Rozpoczętych tematow: 36 Dołączył: pią, 10 mar 06 Nr użytkownika: 5,552 |
Wyodrębniłem za pomocą MKVextractGUI
|
|
|
|
pią, 05 mar 2010 - 21:45
|
|
![]() VideoAudio.pl ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 741 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: wto, 29 gru 09 Nr użytkownika: 15,304 |
Yamb szybko połączy plik VIDEO h264 i napisy w kontener mp4
AVIDEMUX doda audio ac3 lub przerobi na aac -------------------- ![]() |
|
|
|
pią, 05 mar 2010 - 22:11
|
|
|
I takie napisy będą widoczne na Xboxie? On ma trochę obciętą obsługę napisów..
|
|
|
|
pią, 05 mar 2010 - 23:23
|
|
![]() ®Profesjonalista Grupa: Administrator Postów: 2,071 Rozpoczętych tematow: 71 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: z Kondominium Nr użytkownika: 383 |
po próbie załadowania pliku MKV wyskakuje "AviSynth script error: Script error: DirectShowSource does not have a named argument "convertfps"" Która wersja AviSynth? Może po prostu za stara... CYTAT Wyodrębniłem więc plik VIDEO z kontenera MKV i próbowałem w Script Creator i błąd "Unable to render the file. You probably don't have the correct filters installed" Zapewne dostałeś "elementarny" (tzn goły) strumień AVC. Takie strumienie można ładować do AviSynth za pomocą DGAVCDec (http://www.videohelp.com/tools/DGAVCDec) - to coś jak DGMPGDec (DGIndex + DGDecode), tyle że dla AVC (działa właściwie tak samo) -------------------- Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)
Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy... |
|
|
|
śro, 21 lip 2010 - 15:07
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 10 Rozpoczętych tematow: 1 Dołączył: pią, 22 sty 10 Nr użytkownika: 15,372 |
witam ja mam problem wlasnie podobny tylko z filmem full hd mam napisy i na tv nic nie czyta napisow a ogladam przez usb a na filmach hd napisy ida ladnie cos ktos poradzi
???? |
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |