|
|||||||||||||||||||||||||
| Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj |
![]() ![]() |
sob, 27 mar 2010 - 20:57
|
|
|
Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,405 Rozpoczętych tematow: 458 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
CYTAT Mini serial, składający się z 10 odcinków, twórców "Kompani Braci" przedstawiający przeplatane historie trzech Marines biorących udział w amerykańsko-japońskiej bitwie na Pacyfiku podczas II Wojny Światowej. za: fdb.pl Nie sposób po pierwszym odcinku porównywać do Kompani Braci (wstęp, wywiady, sam film). Czy będzie to serial słabszy? Pierwszy odcinek poziomem nie odbiegał. Zapewne po 3 będziemy wiedzieć już wszystko. Jak na razie poprzeczka zawieszona wysoko... |
|
|
|
nie, 28 mar 2010 - 14:18
|
|
![]() Już coś wiem ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel serwisu Postów: 393 Rozpoczętych tematow: 53 Dołączył: pon, 28 lis 05 Skąd: 3miasto Nr użytkownika: 382 |
Miniseriale HBO o tematyce wojennej zwykle są udane
Tutaj też nie spodziewam się klapy, ale po dwóch odcinkach już widzę, że ta produkcja odstaje od Kompanii Braci. Przede wszystkim Kompania miała niesamowity klimat, a samą realizację bym określił słowem "epicka". Pacyfik bardziej przypomina teledysk. Sposób prowadzenia kamery, montaż, krótkie dialogi - to mi się niezbyt podoba. Zakładam, że taka formuła jest konieczna, aby w 10-ciu odcinkach zmieścić wszystko, co dotyczy działań wojennych na Pacyfiku. Osobiście czekam, aż chłopaki dojdą do Tarawy - kto grał w MOH - Pacific Assault, ten będzie wiedział o co chodzi |
|
|
|
nie, 28 mar 2010 - 17:39
|
|
|
Taki sobie nikt Grupa: Administrator Postów: 4,405 Rozpoczętych tematow: 458 Dołączył: wto, 22 lis 05 Skąd: 53°36'21,3 N 16°47'53,3 E Nr użytkownika: 1 |
Ja właśnie jestem po drugim odcinku. O ile Kompania muliła mnie początkowo o tyle później było dużo lepiej. Tutaj brakuje mi charakterystycznych "twarzy". W kompani było ich trochę a tu ich mi brakuje. Całością nie zawiodłem się - trzyma poziom i pozostaje mieć nadzieję, że się bardziej rozkręci.
|
|
|
|
nie, 25 lip 2010 - 17:50
|
|
|
... a im dalej tym bardziej mnie to oddalało. To był dla mnie maraton na bosaka po szkle. Ostatni odcinek pominąłem.
|
|
|
|
| Google Bot |
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |