IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj
 
Reply to this topicStart new topic
> Problem z odtwarzaniem przekodowanego .avi
DeepCore
post sob, 31 mar 2018 - 14:58
Post #1


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



Witam

Od pewnego czasu zajmuję się amatorsko przekodowywaniem materiałów, głównie bajek, aby mogły być odtwarzane na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Korzystam z VirtualDub 1.9.11. Sam proces przekodowywania odbywa się bez problemów. Nie wiem natomiast dlaczego stosując dokładnie takie same ustawienia w VD w np. dwóch różnych plikach .avi jeden z nich odtwarzany jest na stacjonarnym DVD bez żadnego problemu, a drugi mimo, że DVD go widzi, to nie odtworzy. Wykonałem kilka prób i za każdym razem z takim samym efektem.


Będę zobowiązany za jakiekolwiek sugestie.


--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Załączona/e miniatura/y
Załączony obrazek
 


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post nie, 01 kwi 2018 - 05:47
Post #2


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



W takim razie to nie wina ustawien xvid skoro jeden sie odtwarza. Trzeba szukac gdzies indziej.


Jaka rozdzielczosc ma plik, ktory sie nie odtwarza?



--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeepCore
post nie, 01 kwi 2018 - 11:05
Post #3


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



CYTAT(bzik @ nie, 01 kwi 2018 - 05:47) *
W takim razie to nie wina ustawien xvid skoro jeden sie odtwarza. Trzeba szukac gdzies indziej.


I czynię to cały czas zmieniając ustawienia VD, ale powoli przestaję rozumieć tą logikę lub właściwie jej brak...

CYTAT
Jaka rozdzielczosc ma plik, ktory sie nie odtwarza?


Wszystkie oscylują w wartościach jak na zrzutach. Z materiałów ukazanych na zrzutach odtwarzane są wszystkie poza "Zwierzogród.avi" oraz "Zakwakani.avi". I co równie ciekawe jak i nie zrozumiałe dla mnie "Zwierzogród.avi" nie jest w ogóle widziany przez stacjonarny DVD. Natomiast "Zakwakani.avi" jest widziany przez DVD, ale już nie jest odtwarzany.
Załączona/e miniatura/y
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek
 


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post nie, 01 kwi 2018 - 21:09
Post #4


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



CYTAT(DeepCore @ nie, 01 kwi 2018 - 11:05) *
I czynię to cały czas zmieniając ustawienia VD, ale powoli przestaję rozumieć tą logikę lub właściwie jej brak...
Wszystkie oscylują w wartościach jak na zrzutach. Z materiałów ukazanych na zrzutach odtwarzane są wszystkie poza "Zwierzogród.avi" oraz "Zakwakani.avi". I co równie ciekawe jak i nie zrozumiałe dla mnie "Zwierzogród.avi" nie jest w ogóle widziany przez stacjonarny DVD. Natomiast "Zakwakani.avi" jest widziany przez DVD, ale już nie jest odtwarzany.
No wystarczyło podac rozdzielczosci.. Twój odtwarzacz nie odtwarza filmów "wyższej rozdzielczosci" czyli o szerokości 720 pikselów i wyżej. Sprawdź sobie w manualu. Masz starszy chip w odtwarzaczu.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeepCore
post pon, 02 kwi 2018 - 20:44
Post #5


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



CYTAT(bzik @ nie, 01 kwi 2018 - 21:09) *
No wystarczyło podac rozdzielczosci.. Twój odtwarzacz nie odtwarza filmów "wyższej rozdzielczosci" czyli o szerokości 720 pikselów i wyżej. Sprawdź sobie w manualu. Masz starszy chip w odtwarzaczu.


Manual Samsunga DVD-P171 krzyczy:
CYTAT
720 x 480 przy 30 kl./s, 720 x 576 przy 25 kl./s
Mimo tej deklaracji materiały o rozdzielczości np. 720x384 nie są odtwarzane choć widoczne przez odtwarzacz.
Poszedłem Twoim tropem i w "Zakwakani.avi"zmieniłem rozdzielczość na 640x360 i odtawarzacz odpalił bajkę bez problemu. W wolnym czasie ustalę jaką maksymalną rozdzielczość faktycznie obsłuży Samsung.


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post pon, 02 kwi 2018 - 22:26
Post #6


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



Manual do twojego odtwarzacza wskazuje, że divx4 odtwarza simple profile i divx5 również simple profile. To że obsługuje b frames, qpel i gmc no to szacun, ale nie pisze, że obsługuje Advanced simple profile.... Nie wiem czy to bład czy nie... ale jesli nie błąd - to masz wytłumaczenie, dlaczego te rozdzielczości nie idą.

Wygląda na to że przy zastosowaniu profilu advanced simple profile, odtwarzacz nie trawi tych rozdzielczości. Może by zadziałały z 1 bframes albo 0 nie wiem, może z automatu ma blokady na pewne parametry. Ogólnie coś nie tak z tym czipem bo normalnie uzywa sie advanced profile do filmów przeciez. Niepełna obsługa?


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post śro, 04 kwi 2018 - 09:41
Post #7


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



Cięzko było znaleźć, ale poszukałem dla potomnych jakie rozdzielczości sa przypisane do profili Xvida
Oprócz profili są jeszcze levele, które wskazują, jaka rozdzielczość jest przypisana do danego levelu. To oznacza że jesli dekoder/chip odtwarza jakis tam level, to może odtworzyć pewna rozdzielczośc przy jakims tam bitrate. Więc w koderze można ustawić levele aby była zgodnośc ze sprzetem. Tabelka poniżej:

KOD
Profile    Level    Typical Resolution
Simple Visual    0    176 x 144
Simple Visual    1    176 x 144
Simple Visual    2    352 x 288
Simple Visual    3    352 x 288
Simple Visual    4a    640 x 480
Simple Visual    5    720 x 576
Advanced Simple    0    176 x 144
Advanced Simple    1    176 x 144
Advanced Simple    2    352 x 288
Advanced Simple    3    352 x 288
Advanced Simple    3b    352 x 288
Advanced Simple    4    352 x 756
Advanced Simple    5    720 x 576
Dla filmów programy uzywające xvida (o ile pamiętam) domyślnie mają ustawiony profil Advanced Simple Profile i Level albo ASP5 albo od razu na poziomie Unrestricted czyli bez restrykcji (np bez ograniczeń w bitrate i rozdzielczości). Manual odtwarzacza nie podaje jaki poziom/level obsługuje chip, ale patrzac na rozdzielczości to pewnie SV5. W praktyce chipy obsługują więcej, np wyższa rozdzielczość, 1/4 piksela, gmc itd. Tak więc dlatego ustawia się koderach profil unrestricted bo a nóż odtwarzacz odtworzy 1280x720.
ASP rózni się od SVP tym że ma klatki b, 1/4 piksela i GMC, i kwantyzacje mpeg. Ale nie musi się tego uzywac, więc bez tych 4 rzeczy to i tak w prawdzie SVP. Powyższa tabelka to obecnie równiez poglądowa, w razie gdyby ktoś chciał ustawiac koder xvida pod swój kiepski dekoder (jak by ktoś znał maksymalny level swojego odtwarzacza). Tym bardziej mnie dziwią zapisy w manualu, jakby producent nie chciał wprost powiedziec że ASP nie działa z 720x480, tylko wypisuje się, że ma SVP z "dodatkami" które sa przypisane do ASP. No to jest ukrycie powiedziane - niepełna obsługa ASP.

Edit:
O własnie tego szukałem! Rozszerzona tabelka wraz z dodatkowymi profilami xvida. Niby były one też certyfikowane jak divixa i oficjalne. Ale czy widziałes gdzieś znaczek np xvid home profile compatible? wink.gif
https://www.xmedia-recode.de/hilfe/xvid.html
KOD
Profile & Level     Framerate     Bitrate     Resolution
MPEG4 Simple @ L0     15     64     176x144
MPEG4 Simple @ L1     15     64     176x144
MPEG4 Simple @ L2     15     128     352x288
MPEG4 Simple @ L3     15     384     352x288,
MPEG4 Simple @ L4a     30     4000     640x480
MPEG4 Simple @ L5     30     8000     720x576
MPEG4 Simple @ L6     30     12000     1280x720
                  
Advanced Simple @ L0     30     128     176x144
Advanced Simple @ L1     30     128     176x144
Advanced Simple @ L2     15     384     352x288
Advanced Simple @ L3     30     768     352x288
Advanced Simple @ L4     30     3000     352x576
Advanced Simple @ L5     30     8000     720x576
                  
Xvid Mobile     30     8000     352x240
Xvid Home       25     8000     720x576
Xvid HD 720     30     16000     1280x720
Xvid HD 1080     30     36000     1920x1080


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeepCore
post śro, 04 kwi 2018 - 13:34
Post #8


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



CYTAT(bzik @ śro, 04 kwi 2018 - 09:41) *
Advanced Simple 5 720 x 576[/code]


Przy ustawieniu tego profilu bez filtra resize i obniżenia rozdzielczości w poziomie materiał nie jest odtwarzany. Przy rozdzielczości 700x480 już idzie bez problemu.

CYTAT
O własnie tego szukałem! Rozszerzona tabelka wraz z dodatkowymi profilami xvida. Niby były one też certyfikowane jak divixa i oficjalne. Ale czy widziałes gdzieś znaczek np xvid home profile compatible? wink.gif
Xvid Home 25 8000 720x576


Próbowałem tego profilu, ale chip w DVD nie dał rady.
Nie widziałem takiego znaczka. Nawet nie zakładałem w ogóle jego potencjalnego istnienia wink.gif .

bzik, w pierwszym poście napisałem, że jedna bajka po przekodowaniu z takimi samymi ustawieniami jak pozostałe, którymi się zajmowałem, nie jest w ogóle widziany przez odtwarzacz. Przekodowałem po raz kolejny; tak dla pewności, że nie było błędu w obróbce, ale sytuacja nie uległa zmianie. Teraz trafiłem na kolejną bajkę, którą przekodowałem bez zmiany ustawień i również nie jest widziana przez DVD.

Masz pomysł co może być przyczyną takich cyrków?


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post śro, 04 kwi 2018 - 19:40
Post #9


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



CYTAT(DeepCore @ śro, 04 kwi 2018 - 13:34) *
Przy ustawieniu tego profilu bez filtra resize i obniżenia rozdzielczości w poziomie materiał nie jest odtwarzany. Przy rozdzielczości 700x480 już idzie bez problemu.
Próbowałem tego profilu, ale chip w DVD nie dał rady.
Ale te profile i levele nie służa do zmiany rozdzielczości ani spowodowania aby odtwarzacz zmienił sposób w jaki dekoduje. To sa zasady kompatybilności.

CYTAT
bzik, w pierwszym poście napisałem, że jedna bajka po przekodowaniu z takimi samymi ustawieniami jak pozostałe, którymi się zajmowałem, nie jest w ogóle widziany przez odtwarzacz. Przekodowałem po raz kolejny; tak dla pewności, że nie było błędu w obróbce, ale sytuacja nie uległa zmianie. Teraz trafiłem na kolejną bajkę, którą przekodowałem bez zmiany ustawień i również nie jest widziana przez DVD.

Masz pomysł co może być przyczyną takich cyrków?
Pisałeś że "Zwierzogród.avi" nie jest w ogóle widziany przez stacjonarny DVD. Przeciez on też ma za wysoką rozdzielczość. Wszystko co potrzebne napisałem już w temacie. Jak masz wątpliwosci to poczytaj do czego służa profile, i poczytaj na forach o swoim odtwarzaczu. Ogólnie trzeba bedzie doświadczalnie wybrać jaka najwyższa rozdzielczość pasuje do tego modelu i dokonywac resize w razie czego. Jak nie znajdziesz odpowiedzi na konkretne pytania to pisz.

Aaa i piszez ciągle że kodujesz z takimi samymi ustawieniami, okazuje się że masz aż trzy rodzaje wersji xvida, co ty w ogóle robisz, że tak żonglujesz wersjami.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeepCore
post śro, 04 kwi 2018 - 20:58
Post #10


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



CYTAT(bzik @ śro, 04 kwi 2018 - 19:40) *
Ale te profile i levele nie służa do zmiany rozdzielczości ani spowodowania aby odtwarzacz zmienił sposób w jaki dekoduje. To sa zasady kompatybilności.


Tak, rozumiem to, Źle sformułowałem zdanie wink.gif

CYTAT
Pisałeś że "Zwierzogród.avi" nie jest w ogóle widziany przez stacjonarny DVD. Przeciez on też ma za wysoką rozdzielczość. Wszystko co potrzebne napisałem już w temacie. Jak masz wątpliwosci to poczytaj do czego służa profile, i poczytaj na forach o swoim odtwarzaczu. Ogólnie trzeba bedzie doświadczalnie wybrać jaka najwyższa rozdzielczość pasuje do tego modelu i dokonywac resize w razie czego. Jak nie znajdziesz odpowiedzi na konkretne pytania to pisz.
Napisałem, iż ustaliłem, że 700x480 odtwarza bez problemu. I w takiej rozdzielczości przekodowałem "Zwierzogród.avi" i nadal DVD nie widzi tej bajki. Druga bajka, która również nie widnieje na liście odtwarzania została przekodowana w 640x360.


CYTAT

Aaa i piszez ciągle że kodujesz z takimi samymi ustawieniami, okazuje się że masz aż trzy rodzaje wersji xvida, co ty w ogóle robisz, że tak żonglujesz wersjami.


Właściwie tak czynię. Ustawiam parametry i podstawiam tylko nowy materiał po skończeniu kodowania poprzedniego.
A jak ustaliłeś, że mam aż trzy wersje xvida... confused0083.gif ??


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post śro, 04 kwi 2018 - 21:39
Post #11


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



CYTAT
Napisałem, iż ustaliłem, że 700x480 odtwarza bez problemu. I w takiej rozdzielczości przekodowałem "Zwierzogród.avi" i nadal DVD nie widzi tej bajki. Druga bajka, która również nie widnieje na liście odtwarzania została przekodowana w 640x360.
Musisz podać parametry z media info. Ja nie wróżę:) Po wrzuceniu screenów będziemy dalej rozkminiac o co chodzi.
CYTAT
Właściwie tak czynię. Ustawiam parametry i podstawiam tylko nowy materiał po skończeniu kodowania poprzedniego.
A jak ustaliłeś, że mam aż trzy wersje xvida...
Popatrz na swoje screeny mediainfo. Jedna wersja to 1.2.1 cudownie wydana 10 lat temu, inne wersje oznaczone jako 65 i 67, możliwe że mamy do czynienia z dywersją zielonych ludzików, bo przeciez ustawiasz wszystko tak samo smile.gif Kompresujesz w jednym programie czy kilku?


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeepCore
post śro, 04 kwi 2018 - 22:51
Post #12


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



CYTAT(bzik @ śro, 04 kwi 2018 - 21:39) *
Popatrz na swoje screeny mediainfo. Jedna wersja to 1.2.1 cudownie wydana 10 lat temu, inne wersje oznaczone jako 65 i 67, możliwe że mamy do czynienia z dywersją zielonych ludzików, bo przeciez ustawiasz wszystko tak samo smile.gif Kompresujesz w jednym programie czy kilku?


Właściwie, to nigdy nie zajmowałem się poważniej obróbką video a do tej pory nie miałem właściwie żadnych problemów z przekodowaniem jakiegoś materiału, który w postaci zrzuconej z sieci nie chciał się odpalić np. z pendrive na TV. Teraz poproszono mnie o przekodowanie bajek, aby mogły być odtwarzane na stacjonarnym DVD. I z kilkunastu tytułów, które przekodowałem tylko te dwa jakoś nie chcą współpracować mad0216.gif
I jetem pewny, że żadna dywersja zielonych ludzików nie miała tutaj miejsca ale moja zbyt mała wiedza już tak... happy0159.gif

Kompresuję tylko w VD 1.9.11, jeżeli chodzi o ten odtwarzacz DVD.
Załączona/e miniatura/y
Załączony obrazek
Załączony obrazek
 


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bzik
post śro, 04 kwi 2018 - 23:58
Post #13


videoaudio.pl
****

Grupa: Przyjaciel serwisu
Postów: 674
Rozpoczętych tematow: 5
Dołączył: wto, 11 mar 08
Nr użytkownika: 13,417



CYTAT(DeepCore @ śro, 04 kwi 2018 - 22:51) *
Właściwie, to nigdy nie zajmowałem się poważniej obróbką video a do tej pory nie miałem właściwie żadnych problemów z przekodowaniem jakiegoś materiału, który w postaci zrzuconej z sieci nie chciał się odpalić np. z pendrive na TV. Teraz poproszono mnie o przekodowanie bajek, aby mogły być odtwarzane na stacjonarnym DVD. I z kilkunastu tytułów, które przekodowałem tylko te dwa jakoś nie chcą współpracować mad0216.gif
I jetem pewny, że żadna dywersja zielonych ludzików nie miała tutaj miejsca ale moja zbyt mała wiedza już tak... happy0159.gif

Kompresuję tylko w VD 1.9.11, jeżeli chodzi o ten odtwarzacz DVD.
Hmm. Uwież mi że to dalej za mało informacji. Tak. Skoro masz słaby odtwarzacz, to "w zawsze tych samych ustawieniach" postaraj się ustawić na stałe parametr B-frames na 1. W obu powyższych plikach masz na 2, nic wielkiego no ale.., wymóg dla słabego czipu sie zwieksza. Chodzi o korelację ilosci pikseli. Czyli przy mniejszej rozdzielczości możesz dac 2, przy wyższej ilości pikseli (chodzi o mnożnik szerokość x wysokość) trzeba dac mniej.

Kolejna sprawa to packed bitsteram i sposób przeplotu klatek video i audio. Nadmieniam tylko, ale jesli inne filmy działaja to pewnie tu tez to samo masz. Jeśłi chcesz sprawdzić jednak obydwa parametry (dla własnej ciekawości) to pobierz stary program G-spot i wczytaj avi. Pokaże ci ciekawe conieco.

Ogólnie cudów nie ma. Im wyzsze parametry wideo (rozdzielczość), większa iloścklatek B-frames tym wyższe obciążenie chipu. Mozliwe że chip potrafi sam sprawdzić co zdekoduje a co nie, dlatego nie pokazuje i odrzuca. Patrz na te właściwości pliku. Jeszcze raz napiszę, cudów nie ma. Możliwe że masz te dwa pliki uszkodzone i również źle się kompresują. Normalnie nie wiem na co jeszcze zwrócić uwage.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeepCore
post czw, 05 kwi 2018 - 11:46
Post #14


Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Rozpoczętych tematow: 1
Dołączył: sob, 31 mar 18
Nr użytkownika: 16,906



CYTAT(bzik @ śro, 04 kwi 2018 - 23:58) *
Hmm. Uwież mi że to dalej za mało informacji. Tak. Skoro masz słaby odtwarzacz, to "w zawsze tych samych ustawieniach" postaraj się ustawić na stałe parametr B-frames na 1. W obu powyższych plikach masz na 2, ...


Już gdzieś czytałem o BVOP i zmieniałem z 2 na 1, lecz nic to nie dawało. Większość z bajek jest kodowana z ustawieniem 2 i są normalnie widoczne jak i odtwarzane.

CYTAT
Kolejna sprawa to packed bitsteram i sposób przeplotu klatek video i audio. Nadmieniam tylko, ale jesli inne filmy działaja to pewnie tu tez to samo masz. Jeśłi chcesz sprawdzić jednak obydwa parametry (dla własnej ciekawości) to pobierz stary program G-spot i wczytaj avi.
Opcja packed bitstream jest odznaczona a przeplotu nie usuwałem. Używam G-Spot i MediaInfo.

CYTAT
Możliwe że masz te dwa pliki uszkodzone i również źle się kompresują. Normalnie nie wiem na co jeszcze zwrócić uwage.


Właściwie, to sam zacząłem już zakładać taką opcję, ale jeszcze pokombinuję, aby zaspokoić swoją ciekawość confused0083.gif .

I nagły zwrot w temacie happy0159.gif . Zrzuciłem "Zwierzogród" w formacie .mp4. Utworzyłem plik .avs i odpaliłem ów plik w VirtualDub z ustawieniami, na których chodzą wszystkie materiały jakie zostały przekodowane przeze mnie. I "Zwierzogród.avi" odpalił od pierwszego. Idąc tym tropem dowiedziałem się, że wszystkie bajki z którymi nie było problemu w przekodowywaniu były zrzucone z sieci już w .avi. Natomiast te, których nawet nie widział odtwarzacz ściągnięte były w .mp4 i za pomocą FormatFactory przekodowane do .avi. Nie wiem czy to jest istotna informacja, ale jak ją otrzymałem, to od razu skorelowałem ją z poprzednią sytuacją.


--------------------
--
Pozdrawiam
Z poważaniem
DeepCore
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reklamy (bot)
post
Post #


REKLAMY










Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Collapse

> Podobne tematy

  Temat Odpowiedzi Autor tematu: Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Problem z przerobieniem mkv do avi przy użyciu MeGui.
1 asdhd 813 poniedziałek, 09 lipiec 2018 - 18:05
Ostatni post: bzik
No New Posts Topic has attachmentsProblem z dalszą obróbką VHS w formacie DV
2 PieterlPL 3,369 sobota, 10 luty 2018 - 21:17
Ostatni post: PieterlPL
No New Posts AviSynth a AviSynth+ a VapourSynth
2 yarekya 1,982 piątek, 17 listopad 2017 - 01:44
Ostatni post: yarekya
No New Posts AviSynth-problemy z instalacją
:"Do zainstalowania AviSynth potrzebne sa prawa administratorskie
3 Korba Wypych 1,488 poniedziałek, 21 sierpień 2017 - 10:00
Ostatni post: bzik
No New Posts Topic has attachmentsProblem z ustawieniem bitrate
Problem z ustawieniem bitrate
12 Cruiser 42,610 sobota, 17 czerwiec 2017 - 02:35
Ostatni post: kapciu75
No New Posts Problem do rozwiązania.
Jak wgrać lektora?
1 Maxim212 3,326 sobota, 13 maj 2017 - 22:13
Ostatni post: bzik
No New Posts Avidemux i MP4 (XAVC + PCM big endian twos)
2 Tytus_Kruza 10,673 środa, 15 marzec 2017 - 16:25
Ostatni post: Tytus_Kruza
No New Posts Topic has attachmentsProblem po zainstalowaniu sterownika
Hauppauge TV-Tuner HD Colossus 2 PCIe Video Recor
1 SHINGO 26,580 środa, 15 luty 2017 - 23:48
Ostatni post: bzik
No New Posts Problem z Evil Island
tak jak wyzej
3 Gorbaczov 47,004 poniedziałek, 06 luty 2017 - 14:05
Ostatni post: Burton
No New Posts Problem z łączeniem filmów (AviSynth, MPC-HC i VirtualDub)
1 JohnZ 30,400 niedziela, 18 grudzień 2016 - 12:57
Ostatni post: bzik
No New Posts Problem z łączeniem filmów (AviSynth, MPC-HC i VirtualDub)
0 JohnZ 32,367 niedziela, 11 grudzień 2016 - 13:27
Ostatni post: JohnZ
No New Posts Problem z kodekami
0 papito 34,130 piątek, 09 grudzień 2016 - 12:37
Ostatni post: papito
No New Posts Problem z MKV na TV
model tv: Philips 32PFH4101
1 66aLBi66 36,420 poniedziałek, 12 wrzesień 2016 - 21:49
Ostatni post: bzik
No New Posts Avidemux
brak synchronizacji po kompresji wideo
0 Harpagon 23,050 czwartek, 12 maj 2016 - 09:16
Ostatni post: Harpagon
No New Posts Problem z dźwiękiem!
Jest głos pomimo wyciszenia.
1 Marcin 35,640 wtorek, 09 luty 2016 - 09:14
Ostatni post: fanrs
No New Posts Topic has attachmentsAvidemux wklejanie napisów do mp4 x264 problem
4 genowef 35,519 wtorek, 09 luty 2016 - 09:13
Ostatni post: fanrs
No New Posts Topic has attachmentsProblem z obróbką filmu mpeg
4 Ostunia 41,225 wtorek, 15 wrzesień 2015 - 20:31
Ostatni post: Ostunia
No New Posts Topic has attachmentsProblem z sterownikami do urządzenia przechwytującego
Pinnacle Systems Studio MovieBox Plus (510)
4 SHINGO 37,827 czwartek, 10 wrzesień 2015 - 01:34
Ostatni post: SHINGO
No New Posts Topic has attachmentsproblem z otwarciem pliku AVI w Avisynth
3 bretka 40,130 wtorek, 06 styczeń 2015 - 16:32
Ostatni post: Placio74
No New Posts Problem z kompresją filmu po użyciu pluginu logoaway.
2 essien1985 40,118 niedziela, 19 październik 2014 - 21:38
Ostatni post: Placio74
No New Posts problem z odczytem z pendrive'a
1 krakusik 38,929 niedziela, 28 wrzesień 2014 - 10:14
Ostatni post: bzik
No New Posts Problem z przeplotem po konwersji
2 DmNQ 37,218 sobota, 06 wrzesień 2014 - 22:27
Ostatni post: DmNQ
No New Posts problem z nagranym koncertem w formacie m2ts
9 krakusik 38,388 piątek, 11 lipiec 2014 - 10:39
Ostatni post: Placio74
No New Posts Problem z migającym obrazem
3 sebaf7 43,802 wtorek, 01 lipiec 2014 - 18:56
Ostatni post: kiniakubus29
No New Posts Problem z paleniem płyt
0 bretka 37,625 poniedziałek, 30 czerwiec 2014 - 21:36
Ostatni post: bretka
No New Posts Problem z xvid bitrate
3 Ogris 39,012 wtorek, 06 maj 2014 - 12:58
Ostatni post: p9p
No New Posts Avisynth Error
There are warnings - pomóżcie
4 Julie 20,296 poniedziałek, 28 kwiecień 2014 - 15:32
Ostatni post: SapaLasha
No New Posts Problem z avi recomp przy dodawaniu napisów
1 Yao 43,894 środa, 02 kwiecień 2014 - 18:54
Ostatni post: Jackdream
No New Posts Topic has attachmentsProblem z napisami dodanymi w AVi ReComp
1 Raszplik 36,361 środa, 02 kwiecień 2014 - 18:21
Ostatni post: Jackdream
No New Posts Problem z dzwiekiem flv
2 adi0 42,884 poniedziałek, 30 grudzień 2013 - 07:42
Ostatni post: Placio74
No New Posts avi/MJPG z Olympusa
2 covo 11,446 piątek, 13 grudzień 2013 - 03:57
Ostatni post: covo
No New Posts Topic has attachmentsProblem z widocznym paskiem u góry obrazu
1 SHINGO 39,251 wtorek, 03 grudzień 2013 - 20:38
Ostatni post: Placio74
No New Posts Topic has attachmentsAvidemux a pliki avi powyżej 4 GB
3 cezary8247 28,173 poniedziałek, 02 grudzień 2013 - 13:42
Ostatni post: Placio74
No New Posts avi/MJPEG, obróbka
4 covo 19,881 czwartek, 28 listopad 2013 - 03:02
Ostatni post: covo
No New Posts Problemowe DVD(mkv) w mp4-nie można połączyć w jeden film
kilka plików mp4.001 i żaden program nie pomaga
1 oleczka23 40,881 niedziela, 10 listopad 2013 - 14:39
Ostatni post: bzik
No New Posts Problem z przechwytem w VirtualDubie
1 bretka 39,871 sobota, 19 październik 2013 - 21:35
Ostatni post: bretka
No New Posts Problem z odcztywaniem MP4 x264
1 krajes 38,931 czwartek, 03 październik 2013 - 14:36
Ostatni post: qbakos
No New Posts Topic has attachmentsProblem z otwarciem pliku w VD
Dziwny komunikat, problem z odnalezieniem kodeku
2 Tanner 38,808 wtorek, 01 październik 2013 - 02:44
Ostatni post: qbakos
No New Posts Problem z odtwarzaniem filmu fps48
0 bbam111 37,543 niedziela, 29 wrzesień 2013 - 14:09
Ostatni post: bbam111
No New Posts Topic has attachmentsProblem z obróbka materiałów z rozszerzeniem .mts
asynchro i problem z odtworzeniem w edytorach video
7 Crockett 40,182 poniedziałek, 02 wrzesień 2013 - 22:41
Ostatni post: bzik
No New Posts Problem z obróbką materiału video za pomocą Pinacle9
1 Tafel 34,963 poniedziałek, 02 wrzesień 2013 - 14:22
Ostatni post: covo
No New Posts AVI ReComp 1.5.5 - jak wmuxować napisy
Błąd podczas drugiego przebiegu
1 Poland 28,991 piątek, 26 lipiec 2013 - 11:24
Ostatni post: Poland
No New Posts Problem z usunięciem napisu
z filmu .mkv
5 lolek 39,964 wtorek, 14 maj 2013 - 19:52
Ostatni post: emil68553
No New Posts Problem z synchronizacją, obraz przycina
0 Azjo 35,596 czwartek, 14 luty 2013 - 19:37
Ostatni post: Azjo
No New Posts Problem Virtualdub
Uruchomienie
1 arek973 38,674 wtorek, 12 luty 2013 - 23:16
Ostatni post: p9p
No New Posts Problem z odtwarzaniem avi w Subtitle Workshop
Problem z odtwarzaniem avi w Subtitle Workshop
0 iwunia_86 35,810 środa, 09 styczeń 2013 - 08:52
Ostatni post: iwunia_86
No New Posts Topic has attachmentsProblem z MPEG TS
10 bretka 41,369 wtorek, 25 grudzień 2012 - 11:18
Ostatni post: bzik
No New Posts Topic has attachmentsProblem z dopasowaniem filmu do muzyki
;>
2 Filystyn 37,458 sobota, 17 listopad 2012 - 23:14
Ostatni post: Filystyn
No New Posts Topic has attachmentsProblem z dzwiękiem w mkv
problem
8 cavalier34 44,002 środa, 14 listopad 2012 - 20:31
Ostatni post: cavalier34
No New Posts Problem z zynchronizacją a/v podczas zgrywania z vhs
dźwięk przyśpiesza a zaraz zwalnia lub odwrotnie
0 rrafaell 36,239 poniedziałek, 12 listopad 2012 - 23:57
Ostatni post: rrafaell


 



- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: poniedziałek, 22 październik 2018 - 13:17
Zabronione jest bez zgody właściciela wyrażonej na piśmie; kopiowanie, powielanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych lub innych treści Serwisu.