IPB
Informacje na temat kosztów utrzymania serwisu oraz aktualnych dotacji
Nazwa Koszta Dotacje Pozostało Termin
Domena (rok) 120 120 0 31.12.2011
Serwer www (rok) 427 80 367 20.04.2012
Lista użytkowników, którzy wsparli nasz serwis

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Ważna wiadomość: Artykuły poświęcone konwersji pomiędzy różnymi formatami video znajdziesz tutaj
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> usuwanie przeplotu, bardzo kłopotliwe źródło
kenpachi
post pią, 15 maj 2009 - 21:41
Post #1

Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik
Rozpoczętych tematow: 12
Nr użytkownika: 14,533

Rippowałem ostatnio jeden film. Film Allena z 2001. Ku mojemu zaskoczeniu DVD miało przeplot i to taki prehistoryczny. Przy odtwarzaniu w MediaPlayerClassic stosowany był pewnie standardowy DeInterlace() - film jest rozmyty do granic. Obraz słabej jakości, nie mam pojęcia skąd go wzieli, jakby go żywcem z telwizji NTSC nagrywali. Przy rippowaniu próbowałem różnych funkcji usuwających przeplot z zachowaniem ostrości, ale skutek i tak jest nadal marny. Dlaczego? Czy to wina słabego źródła, czy może da się to jakoś porządnie zrippować?

Problem polega na tym, że po usunięciu przeplotu uzyskuję ostrość, ale obraz lekko skacze co pewien czas, co jest najbardziej widoczne w scenie z jakimś ruchem. W poniższym linku załączam próbkę .m2v, dwa projekty DGIndex w różnych wersjach (to zależy jak nowe wersje pluginów macie do avisyntha) i ścieżkę dźwiękową. Do tego wszystkiego jest zrobiony skrypt w którym próbuję różnych funkcji.

link: http://www.sendspace.pl/file/mWpf29P5/

Najlepsze efekty uzyskuję chyba przy KernelDeint, TomsMoComp też jest dobry. Ale obraz i tak nadal skacze. Czytałem artykuł o przeplocie na naszym serwisie i w podsumowaniu stwierdzono, że najlepszy jest smartbobbing. Jaki plugin do AviSyntha odpowiada smartbobingowi? (zestawienie wszystkich pluginów)

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Jawor
post pią, 15 maj 2009 - 21:55
Post #2

®Profesjonalista
Ikona grupy

Grupa: Administrator
Rozpoczętych tematow: 71
Nr użytkownika: 383

Potraktowałem próbkę metodą opisaną w tym poście i wyszło nieźle.

Prawdopodobnie zrobiono 3:2 pulldown aby zmienić z 23.976 FPS na 29.97 FPS, po czym przekonwertowano na 25 FPS poprzez zlewanie półobrazów. To się zdarza.

--------------------
Matryce kwantyzacji, kompilacje Xvida i inne rzeczy (aktualizacja 13.07.2011)

Oby trąba twojego słonia nie trafiła w kaktusy...

+Quote Post
kenpachi
post sob, 16 maj 2009 - 11:02
Post #3

Nowicjusz
*

KOD
#  SOURCE
SetMemoryMax(384)
MPEG2Source(".\tmp.DGIndex1.4.8.d2v",info=3)

#DGBob(1,mode=0)
#KernelDeint(1,sharp=true)
#sbdeint(1,0)
#FieldDeinterlace()
#FieldDeinterlace(blend=false)
#TomsMoComp(1,5,1)

ColorMatrix(interlaced=true,hints=true)
TDeint(mode=1)
SRestore()

#  ODPRZEPLATANIE (3) - specjalne prośby
#GreedyHMA(1,0,0,0,0,0,0,0)
#Telecide()
#SeparateFields()

#  PRZYCINANIE
crop(14,52,696,472)

#  ZMIANA ROZDZ.
LanczosResize(672,416)

Całe SRestore wypakowałem do plugins, ale przy próbie podglądu w AVSEdit wyskakuje error: "Script_error: There is no function named "mt_makediff" (line 32)"
w avs/plugins znajduje się Twoje mt_masktools-26 prawdopodobnie przrboione, bo zajmuje 700k, a oryginalny w wersji 2.6 zajmuje 500k. Próbowałem wkładać tam wersję 2.0 i 2.6 oryginalną, zmieniać nazwę na samo mt_masktools, ale nic nie pomaga.

--------------------

+Quote Post
Jawor
post sob, 16 maj 2009 - 15:35
Post #4

®Profesjonalista
Ikona grupy

Był taki sam problem tutaj i pomogła tylko ponowna instalacja AviSynth. Jeśli się na to zdecydujesz, konieczne użyj najnowszej wersji (2.5.8 Final),

--------------------

+Quote Post
kenpachi
post sob, 16 maj 2009 - 23:34
Post #5

Nowicjusz
*

error zniknął, ale nie umiem sobie dać rady z parametrami Tdeint i Srestore. Próbuję różnych ustawień, także funkcji Yadif, ale wychodzi mi kaszana. Możesz wkleić Swój skrypt, którym potraktowałeś tę próbkę?

--------------------

+Quote Post
Jawor
post sob, 16 maj 2009 - 23:46
Post #6

®Profesjonalista
Ikona grupy

KOD
MPEG2Source("D:\project.d2v")
TDeint(mode=1)
SRestore()
# Crop(...)
# ...Resize(...)

Jeśli to nie da dobrych rezultatów na całym filmie, może to oznaczać, że w filmie nie ma żadnego wzorca zlewania półobrazów. Na takie materiały chyba jeszcze nikt nie znalazł sposobu.

W ostateczności możesz wyrzucić linijkę SRestore() ze skryptu - wtedy będziesz miał smartbobbing. Ale to pewnie też nie będzie wyglądało najlepiej.

--------------------

+Quote Post
kenpachi
post nie, 17 maj 2009 - 00:04
Post #7

Nowicjusz
*

Wiesz, co, narazie obrabiam tylko ten fragment i mam mega-ogromny skok za skokiem, przy czym Yadif lepiej to robi, niż TDeint. Na początku miałem właśnie tak jak w Twoim skrypcie i zacząłem kombinować, bo mi skakało. Jak wykasuję SRestore, to mam efekty podobne do KernelDeint, z tymże Yadif działa lepiej, niż Tdeint. No i co tu mam zrobić? Jak to możliwe, że obaj mamy AviSynth 2.5.8, te same wersje pluginów i Tobie działa bez zarzutu, a mi nie?

PS. Jak wygląda efekt użycia przez Ciebie SRestore? Przeplot, znika, obraz ostry i płynny, brak skoku, który występuje w smartbobbingu?

--------------------

+Quote Post
Jawor
post nie, 17 maj 2009 - 00:28
Post #8

®Profesjonalista
Ikona grupy

CYTAT(kenpachi @ nie, 17 maj 2009 - 00:04) *
Jak wygląda efekt użycia przez Ciebie SRestore? Przeplot, znika, obraz ostry i płynny, brak skoku, który występuje w smartbobbingu?

Próbka

--------------------

+Quote Post
kenpachi
post nie, 17 maj 2009 - 11:00
Post #9

Nowicjusz
*

ale ja jestem niekumaty. Jak wcześniej usuwałem przeplot Kernelem, to nie miałem problemów z podglądem w czasie rzeczywistym i teraz gdy używałem SRestore nie pomyślałem, że może być inaczej. Mam dość mocnego laptopa, ale nie dość. Mówiąc o skokach, cały czas mówiłem o podglądzie w mplyerc. Teraz to encodowałem: 7.3fps dla Yadifa i 6.11fps dla TDeint (x264 HQ). Efekty są niesamowite - dzięki Jawor! (sam napisałeś tę funkcję?)

W podgladzie lepiej wypadał Yadif od Tdeint, bo (jak pisze w readme) jest niebywale szybki. W obrazie po encodowaniu nie widzę różnicy. Którego lepiej użyć według Ciebie, Tdeint, czy Yadif?

Tak na przyszłość: Czy odnośnie tej konkretnej próbki należałoby użyć jeszcze jakichś funkcji poprawiających obraz po usunięciu przeplotu? Czy Ty byś coś z tym jeszcze robił?

--------------------

+Quote Post
Jawor
post nie, 17 maj 2009 - 15:14
Post #10

®Profesjonalista
Ikona grupy

CYTAT(kenpachi @ nie, 17 maj 2009 - 11:00) *
ale ja jestem niekumaty. Jak wcześniej usuwałem przeplot Kernelem, to nie miałem problemów z podglądem w czasie rzeczywistym i teraz gdy używałem SRestore nie pomyślałem, że może być inaczej. Mam dość mocnego laptopa, ale nie dość. Mówiąc o skokach, cały czas mówiłem o podglądzie w mplyerc. Teraz to encodowałem: 7.3fps dla Yadifa i 6.11fps dla TDeint (x264 HQ). Efekty są niesamowite - dzięki Jawor! (sam napisałeś tę funkcję?)

Nie napisałem tego. Napisał to niejaki MoMonster z Doom9 (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=95924).

CYTAT
W podgladzie lepiej wypadał Yadif od Tdeint, bo (jak pisze w readme) jest niebywale szybki. W obrazie po encodowaniu nie widzę różnicy. Którego lepiej użyć według Ciebie, Tdeint, czy Yadif?
Użyj Yadif jeśli jest szybszy. SRestore jest dość powolny, więc warto spróbować wycisnąć większą prędkość z pozostałych filtrów.

CYTAT
Tak na przyszłość: Czy odnośnie tej konkretnej próbki należałoby użyć jeszcze jakichś funkcji poprawiających obraz po usunięciu przeplotu? Czy Ty byś coś z tym jeszcze robił?

Szumu właściwie tam nie ma, więc pewnie nie dodałbym żadnych dodatkowych filtrów (oprócz Crop i Resize). Kolorystyka też raczej nie wymaga poprawy.

--------------------

+Quote Post
Fazi22
post sob, 06 lut 2010 - 14:31
Post #11

Już coś wiem

Rozpoczętych tematow: 32
Nr użytkownika: 9,869

CYTAT(Jawor @ sob, 16 maj 2009 - 23:46) *
KOD
TDeint(mode=1)
SRestore()
# Crop(...)
# ...Resize(...)

Jeśli to nie da dobrych rezultatów na całym filmie, może to oznaczać, że w filmie nie ma żadnego wzorca zlewania półobrazów. Na takie materiały chyba jeszcze nikt nie znalazł sposobu.

W ostateczności możesz wyrzucić linijkę SRestore() ze skryptu - wtedy będziesz miał smartbobbing. Ale to pewnie też nie będzie wyglądało najlepiej.

Czy mógłbyś podać jak powinna wyglądać konstrukcja skryptu? Ściągnąłem potrzebne pliki, ale nie mogę sobie poradzić ze zbudowaniem skryptu. Cały czas mam komunikaty o błędnej, lub o braku danej funkcji sad.gif i nie mogę dojść do końca. Proszę o pomoc.

Przy okazji, nie mogę uruchomić Yadif. Mam komunikat, że ta funkcja nie jest do AVS 2.5 (mam zainstalowaną 2.5.8). CO robić? skąd wziaść nowszą (stabilną) wersję AVS?

+Quote Post
Jawor
post sob, 06 lut 2010 - 15:11
Post #12

®Profesjonalista
Ikona grupy

CYTAT(Fazi22 @ sob, 06 lut 2010 - 14:31) *
Czy mógłbyś podać jak powinna wyglądać konstrukcja skryptu?

Tak jak poniżej:
KOD
TDeint(mode=1)
SRestore()
# Crop(...)
# ...Resize(...)

Po SRestore() możesz dać filtry jakie chcesz (np. odszumianie, obcinanie boków itp.).

Jeśli źródło jest w pliku AVI, to oczywiście używamy AVISource("ścieżka\plik.avi") w pierwszej linijce (zamiast MPEG2Source(...)).
CYTAT
Ściągnąłem potrzebne pliki, ale nie mogę sobie poradzić ze zbudowaniem skryptu.
Tutaj wrzuciłem wszystkie pliki które powinny wystarczyć. Trzeba je wsadzić do katalogu wtyczek AviSynth.
CYTAT
Cały czas mam komunikaty o błędnej, lub o braku danej funkcji sad.gif i nie mogę dojść do końca.

Jakiej funkcji? AviSynth powinien napisać w komunikacie jakiej funkcji brakuje (lub który parametr jest nieprawidłowy).

Yadif musimy osobno ładować poleceniem:
KOD
Load_STDCall_Plugin("sciezka\yadif.dll")

--------------------

+Quote Post
Fazi22
post sob, 06 lut 2010 - 19:14
Post #13

Już coś wiem

Jeszcze raz przeinstalowałem AVS i teraz wczytało się wszsytko jak należy. O tej metodzie wczytywania Yadif wiedziałem (przeczytałem o tym wcześniej wink.gif ), a mimo to nie mogłem załadować pluginu. Wracając do sprawy. Stworzyłem taki oto skrypcik:
KOD
Load_STDCall_Plugin("C:\Program Files\GordianKnot\AviSynth 2.5.8\plugins\yadif.dll")
SetMemoryMax(384)
mpeg2source("C:\PowrotDoPrzyszlosci\P-D-Przyszlosci06.d2v",info=3)
ColorMatrix(interlaced=true,hints=true)
Yadif(mode=1)
SRestore()
Crop (4,0,-4,0)
LanczosResize(640,480)
DeGrainMedian (limitY=5, limitUV=7, mode=0)
Undot()
trim(1000,2000)

Efekt jest dobry, nawet bardzo dobry jak dla mninie. Przeplot został wyeliminowany, jak również FPS jest standardowe 23.976 (zawsze miałem z tym problemy). Nagranie było w 25, ale widocznie takie było źródło. Oto jak prezentują się nostalgiczne miejsca przed i po kompresji.
PRZED:
Załączony obrazek
Załączony obrazek

PO:
Załączony obrazek
Załączony obrazek

Zamieszczam również sampelek, pobierzcie - oceńcie proszę.
KOD
http://rapidshare.com/files/346836465/sample_PDP.avi

I pytanie czy coś jeszcze można zmienić, by poprawić jakoś obrazu? Chciałbym jeszcze jakoś "wyostrzyć" kard, by kontury były bardziej znaczące, ale nie przez zwiększanie kontrastu, bo to zupełnie nie to. Nie jestem obeznany we wszystkich pluginach, więc czekam na jakieś sugestie.

+Quote Post
Jawor
post sob, 06 lut 2010 - 19:35
Post #14

®Profesjonalista
Ikona grupy

CYTAT(Fazi22 @ sob, 06 lut 2010 - 19:14) *
Nagranie było w 25, ale widocznie takie było źródło.

Bo w PALu (a także SECAMie) inaczej się nie da wink.gif

Żeby wyemitować materiał w telewizji PAL lub SECAM musi mieć on 25 FPS. Kiepskie konwersje FILM -> NTSC -> PAL są dość częste w telewizji (na DVD też się zdarzają). Kreskówki bywają szczególnie wredne, bo czasem są rysowane z niskim FPS (np. 12 lub mniej klatek na sekundę), co może utrudnić pracę funkcjom takim jak SRestore().

RapidShare mówi że ma "przeładowane serwery" tongue.gif

Spróbuj uploadować na http://www.mediafire.com, on nie jest taki złośliwy.

Pewnie obejrzę dopiero jutro, bo jakaś grypa mnie złapała i muszę się przespać biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Fazi22
post nie, 07 lut 2010 - 01:37
Post #15

Już coś wiem

Dziwne, ja cały czas mam aktywny link, a dałem na rapidshare, bo na niego dobrze mi się wysyła. Na ten co podałeś to chyba nie umiem się nim posługiwać, bo nie wysyła, ale może z sendspace nie będziecie mieli kłopotów:
KOD
http://www.sendspace.com/file/38f3c5

+Quote Post
Jawor
post nie, 07 lut 2010 - 11:43
Post #16

®Profesjonalista
Ikona grupy

OK, z SendSpace się udało ściągnąć.

Wygląda na to, że uzyskany FPS jest dobry.

Do filtrów w zasadzie nie mam zarzutów, ale ustawienia Xvida można trochę zmienić. Widzę, ze użyłeś VAQ (lub starego AQ), a to w przypadku kreskówek może zwiększyć "moskity" na ostrych krawędziach (i rzeczywiście się one pojawiły). VAQ na ogół daje dobre efekty w filmach z aktorami, ale w kreskówkach może trochę zaszkodzić. Przydałoby się też zwiększyć bitrate (może do 1200 a nawet 1300 kbps), oczywiście przy kompresji dwuprzebiegowej.

--------------------

+Quote Post
Fazi22
post nie, 07 lut 2010 - 12:00
Post #17

Już coś wiem

Użyłem VAQ (pobrałem go z Twoich kompilacji) - sugerujesz go wyłączyć? OK. sprawdzimy jak się będzie to miało do ogólnego efektu wizualnego. Kompresja jest oczywiście dwuprzebiegowa (ten sampelek też). Kompresja leci. Już widzę jedna poprawę smile.gif dwukrotne zwiększenie fps z ~6 (przy włączonym AVQ) na ~16 (przy wyłączonym). Bitrate zwiększone do takich jak poleciłeś, a oto efekt:
KOD
http://www.sendspace.com/file/qyrtok

Zastanawiam się tylko jeszcze nie nie powinienem zwiększyć max Ikey Interval z 250 na 300 (w ustawieniach XviDa)? skoro FPS jest 23,976 a nie 25?

+Quote Post
Jawor
post nie, 07 lut 2010 - 15:07
Post #18

®Profesjonalista
Ikona grupy

CYTAT(Fazi22 @ nie, 07 lut 2010 - 12:00) *
Użyłem VAQ (pobrałem go z Twoich kompilacji) - sugerujesz go wyłączyć? OK. sprawdzimy jak się będzie to miało do ogólnego efektu wizualnego. Kompresja jest oczywiście dwuprzebiegowa (ten sampelek też). Kompresja leci. Już widzę jedna poprawę smile.gif dwukrotne zwiększenie fps z ~6 (przy włączonym AVQ) na ~16 (przy wyłączonym). Bitrate zwiększone do takich jak poleciłeś, a oto efekt:
KOD
http://www.sendspace.com/file/qyrtok

Różnica w prędkości jest duża... Ale jest to możliwe, bo VAQ nie zawiera kodu napisanego bezpośrednio w assemblerze, obliczenia wykonywane są w zwykłym C. Muszę sprawdzić u siebie, bo wydaje mi się, że nie miałem takiej dużej różnicy.

Niestety "moskity" zmniejszyły się tylko minimalnie (miałem nadzieję że będzie trochę lepiej).

Kwantyzatory wyszły trochę wysokie, więc jeśli nie zależy Ci na małym rozmiarze pliku, mógłbyś zwiększyć bitrate nawet do 1500 kbps (albo użyć rozdzielczości 576x432) - to może trochę pomóc temu materiałowi.

Swoją drogą dobrze że to nie sport - dla sportu w rozdzielczości 640x480 przy 25 FPS czasem można dać 6000 kbps a i tak nie wygląda zbyt dobrze...

CYTAT
Zastanawiam się tylko jeszcze nie nie powinienem zwiększyć max Ikey Interval z 250 na 300 (w ustawieniach XviDa)? skoro FPS jest 23,976 a nie 25?

To ma znaczenie głównie dla "przewijalności" filmu - jeśli damy bardzo duży odstęp między klatkami typu I, przeszukiwanie/przewijanie filmu (zwłaszcza na odtwarzaczu stacjonarnym) będzie wolniejsze.

Na ogół ustawia się 10*FPS (żeby osiągnąć maksymalny odstęp równy 10 sekund), ale jak damy 300 to też nic złego się nie stanie (będzie to w tym przypadku 12.5 sekundy). Ważne by nigdy nie dawać dużych odstępów (powyżej 500).

--------------------

+Quote Post
Fazi22
post nie, 07 lut 2010 - 16:11
Post #19

Już coś wiem

Mimo iż jest do czysty MPEG ze tunera (zgrany bezpośrednio z dysku - bez przechodzenia po drodze na sygnał analogowy) to akurat ta kreskówka nie jest nadawana w zabójczej jakości przez TVP1. Jak na moje oko dzięki temu skryptowi i tak jest lepiej niż było. Podsumując. Jeśli jest choć niewielka poprawa, ale za to widoczne przyspieszenie czasu kompresji warto zrezygnować z VAQ? Zmiana z 250 na 300 jest odczuwalna tylko przy przewijaniu klipu? Nie ma znaczenia dla jakości kompresji? Jeśli tak jest jak mówisz to zostawię te 250.

Dziękuję za rady. Chyba już osiągnąłem to co dało się osiągnąć. smile.gif

+Quote Post
Jawor
post nie, 07 lut 2010 - 16:34
Post #20

®Profesjonalista
Ikona grupy

CYTAT(Fazi22 @ nie, 07 lut 2010 - 16:11) *
Jeśli jest choć niewielka poprawa, ale za to widoczne przyspieszenie czasu kompresji warto zrezygnować z VAQ?

Dla kreskówek? Warto. VAQ trochę pogarsza ostre krawędzie.

Ale wciąż nie wiem skąd tak duże przyspieszenie, bo u mnie różnica prędkości jest prawie niezauważalna. Może to kwestia procesora...
CYTAT
Zmiana z 250 na 300 jest odczuwalna tylko przy przewijaniu klipu? Nie ma znaczenia dla jakości kompresji? Jeśli tak jest jak mówisz to zostawię te 250.

Przy przewijaniu i przy cięciu... Ale dzisiaj już nie trzeba przecinać filmu na 2 połowy, bo mamy nośniki DVD-/+R wink.gif

Klatki typu I zużywają znacznie więcej bitów niż pozostałe typy klatek, więc jeśli jest ich mniej, to jakość całego filmu może nawet wzrosnąć (bo pozostaje więcej bitów dla pozostałych klatek). Zatem przy 300 może być odrobinę lepsza jakość niż przy 250... Ale trzeba pamiętać, że Xvid i tak wstawia klatki typu I tam gdzie wykryje zmianę sceny (bo tam mają one najwięcej sensu), więc czasem odległość między sąsiednimi klatkami typu I będzie mniejsza od wybranego przez nas maksimum. Jeśli nie ma zmiany sceny, to dopiero wtedy stosowane jest maksimum podane przez nas w opcjach kodeka.

Wartość 300 zapewnia wystarczająco dobrą "przewijalność" - dlatego jest domyślna w Xvidzie. Zwyczajowo ustawia się 10*FPS ale nie jest to żadna "żelazna" zasada...

--------------------

+Quote Post
Google Bot

Google Ads

Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Collapse

> Podobne tematy

Temat Odpowiedzi Autor tematu: Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Przyklejony: Topic has attachmentsUsuwanie Loga Stacji Z Filmu W Virtualdub Z Użyciem Delogo 1.3.2
23 Diamond 40,846 sobota, 16 lipiec 2011 - 14:19
Ostatni post: Placio74
No New Posts Usuwanie piętrowych napisów
microDVD
7 Merkury 803 niedziela, 26 czerwiec 2011 - 22:43
Ostatni post: Jawor
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie uciążliwego przeplotu
3 bogush 1,254 wtorek, 21 wrzesień 2010 - 17:31
Ostatni post: bogush
No New Posts usuwanie co 2-ej klatki z filmu.
zmiana długości filmu z 14 minut do 4
4 byczysko 2,230 niedziela, 19 wrzesień 2010 - 10:41
Ostatni post: byczysko
No New Posts usuwanie logo z filmu w formacie MKV
1 cvbs 1,137 piątek, 18 czerwiec 2010 - 08:06
Ostatni post: Diamond
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie przeplotu z pliku .mkv
15 georg123 3,048 niedziela, 06 czerwiec 2010 - 20:05
Ostatni post: bzik
No New Posts Usuwanie napisów i ścieżek dźwiękowych z MKV
8 Speed1111 5,032 niedziela, 06 czerwiec 2010 - 15:39
Ostatni post: Speed1111
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie ziarna
1 hilaravi 2,013 czwartek, 10 grudzień 2009 - 18:47
No New Posts Usuwanie przeplotu
Bez udzialu kompresji
1 Marmandamus 2,006 czwartek, 26 listopad 2009 - 15:23
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie przeplotu - duchy
8 KLR 3,091 wtorek, 20 styczeń 2009 - 03:57
Ostatni post: KLR
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie Loga Stacji TV przy kompresji MPEG2 do AVI.
Użycie croppingu (przycinanie) eliminuje usunięcie loga.
1 Tytus_Kruza 3,036 czwartek, 06 listopad 2008 - 06:01
Ostatni post: Tytus_Kruza
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie przeplotu
1 Witam 2,089 piątek, 26 wrzesień 2008 - 19:44
Ostatni post: Mrówka
No New Posts usuwanie szumu [teoria]
3 qbakos 3,010 poniedziałek, 19 maj 2008 - 17:09
Ostatni post: Suchy
No New Posts Topic has attachmentsusuwanie przeplotu i szumu za pomocą VD
1 Bebok_13 2,444 czwartek, 24 kwiecień 2008 - 20:23
No New Posts Usuwanie "packed bitstream" w VirtualDubMod
3 kg2000 2,166 sobota, 16 luty 2008 - 13:04
Ostatni post: kg2000
No New Posts Usuwanie przeplotu bez jakiejkolwiek kompresji
Plik wynikowy 2x większy
6 addos 4,069 wtorek, 22 styczeń 2008 - 14:54
Ostatni post: addos
No New Posts Usuwanie duplikatów klatek
1 Volter 1,042 poniedziałek, 17 wrzesień 2007 - 19:38
Ostatni post: Mrówka
No New Posts Usuwanie plików video z dysku w programie MPC
2 terminator101 915 poniedziałek, 23 lipiec 2007 - 17:13
Ostatni post: terminator101
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie czarnych pasów z filmu
3 GREGMASTER 4,384 wtorek, 19 czerwiec 2007 - 23:35
Ostatni post: migrena
No New Posts Topic has attachmentsusuwanie przeplotu w VirtualDubMod
6 MarcinJJ 7,086 piątek, 08 czerwiec 2007 - 12:11
Ostatni post: Jackdream
No New Posts Usuwanie scalonych napisów z filmów?
2 mateo276 11,225 niedziela, 04 luty 2007 - 15:39
Ostatni post: mateo276
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie duplikatów zdjęć
10 Volter 9,933 środa, 24 styczeń 2007 - 22:07
Ostatni post: Agusia
No New Posts Usuwanie niepotrzebnych filmów z DVD
~~
2 albion 861 piątek, 15 grudzień 2006 - 16:50
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie szumu
Jakimi metodami usun
4 Suchy 6,524 czwartek, 16 listopad 2006 - 07:34
No New Posts Usuwanie Loga W Filmach
18 KLR 2,349 piątek, 10 listopad 2006 - 09:42
Ostatni post: zegarek84
No New Posts Topic has attachmentsUsuwanie loga Tv w Avisynth
17 Gandalfr 2,764 wtorek, 17 październik 2006 - 00:02
Ostatni post: migrena
No New Posts Usuwanie napisów z filmów .divx
12 Krzysiekw 8,037 wtorek, 19 wrzesień 2006 - 08:02
Ostatni post: Krzysiekw
No New Posts Usuwanie reklam z filmu.
14 ROSSI42 6,723 czwartek, 24 sierpień 2006 - 19:28
Ostatni post: zegarek84
No New Posts Usuwanie Loga Stacji
3 kshycho 4,485 wtorek, 25 lipiec 2006 - 07:10

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wtorek, 07 luty 2012 - 16:00

Zabronione jest bez zgody właściciela wyrażonej na piśmie; kopiowanie, powielanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych lub innych treści Serwisu.